Busjes en andere voertuigen

Hier beschrijf ik mijn busjes en andere voertuigen die ik heb gehad met linkjes met meer info over de bussen. Een wandeling door mijn auto geschiedenis.

Uiteindelijk koopt men een auto en ik ben (helaas) iemand die eerst leergeld moet betalen voordat de juiste auto wordt gevonden. Het is een traject wat een hoop geld kost, maar waar ik ook een hoop van kan leren. En ik heb geluk gehad dat ik mensen om me heen hebben gehad die altijd bereid waren om me een handje te helpen. Hieronder de bussen en andere noemenswaardige auto’s die ik heb gehad van nieuw naar oud.

Onze syncro doorwaadt de Semois

Franse 16″ Syncro uit 1988

Ik was op zoek naar een mooie koets voor mijn gele bus, langzaam ging het zoeken over in zoeken naar een goede Syncro. Ik kwam deze tegen die zowel motorisch als carosserie erg goed is. Ik ben er meteen met vrienden het bos mee ingedoken, reed een motor stuk, verving deze voor een Subaru en nu ombouwen naar mijn camper specificaties en ik ben gelukkig!

Lees hier meer over de witte grijze Syncro

4 willekeurige foto’s van de bus

Land Cruiser

Toen ik net mijn rijbewijs had mocht ik in de Land Cruiser van mijn ouders rijden. Toen ik wat geld over had besloot ik er zelf eentje te kopen. Gaaf om in rond te rijden en handig als de bus op de auto-ambulance moet.

4 willekeurige foto’s van de Land Cruiser

De gele bus uit 1983

Ik was op zoek naar een Volkswagen T4 Westfalia bus, maar vanwege de prijs moest ik mijn verwachting terug schroeven en keek naar oudere modellen. Uiteindelijk kwam ik met deze thuis. Het was een fijne bus en heeft de liefde voor de T3 onstoken, maar uiteindelijk moest er teveel aan gebeuren en toen ik wegenbelasting moest betalen is hij in stukjes gehakt en in onderdelen verkocht.

Lees hier meer over de gele bus

4 willekeurige foto’s van de bus

Duitse (nep) Jagdwagen uit 1990

Per ongeluk kocht ik via Ebay een VW T3 Syncro. Dankzij mijn vrienden lonkte het nog steeds om weer een terreinvoertuig te kopen. De liefde voor T3 is zo sterk geworden dat ik er naar uit keek om een VW T3 Syncro te kopen (lees hier meer over Syncro’s) Ik kocht een auto die op zich er aardig uit zag, maar in het echt valt het dan toch altijd tegen. Hij heeft een tijd gestaan tot hij een nieuwe eigenaar vond.

Lees hier meer over de groene doka

Range Rover & Land Rovers

De liefde begon niet bij een Volkswagen T3, het begon eigenlijk niet eens bij een bus. Aangestoken door het virus van Bas, een vriend van me, heb ik een aantal Land Rovers en zelfs een Range Rover gehad. Hierbij had ik ook wat projecten die allemaal niet gelukt waren dus uiteindelijk bleef ik met niets over.

Alle posts over onze busjes en voertuigen