Het slopen van de Subaru

Als je een motor in je bus wilt gebruiken dan begint het bij het slopen van de Subaru. Het wordt voorzicht gedaan, je weet nooit wat je nodig hebt.

Voordat je iets kan maken moet er iets stuk. En bij het ‘stukmaken’ van de Subaru bleek dat er meer kapot was aan de motor dan gepland šŸ™ Brian haalde voorzichtig de delen die hij nodig heeft voor de ombouw uit de auto. En delen die hij niet nodig heeft haalt hij toch zo goed als het gaat in zijn geheel er uit. Je weet nooit wat je later kan gebruiken. Hier wat plaatjes van het slopen van de Subaru

Maar als dan het Ć©Ć©n ander los komt, dan kom je ook de problemen tegen. De vraag is eigenlijkā€¦ Hoe kan het dat dit niet eerder fout is gegaan? Dat de koppeling nog gewerkt heeft? Allerlei brokken zijn hier los gekomen en de veren hebben ingevreten op het vliegwiel.

Dus het vliegwiel moet vervangen worden of gaan we toch voor het VW vliegwiel? Het voordeel van de eerste optie is dat je een vliegwiel dat bij de motor hoort kan uitkiezen. En het VW vliegwiel zit ook al een tijdje in de bus en geen idee wat de status daarvan is. Nog een laatste foto van het mishandelde spul.

En intussen gaat het slachten van de Subaru verderā€¦

Als alles wat nodig is er uit ligt gaat Brian verder met het opfrissen van het Subaru blok. Het blijkt dat er nog aardig wat aan mankeert. De 300.000 km die de auto heeft gelopen waren zware kilometers en het is maar goed dat er een uitgebreide (deel)revisie wordt uitgevoerd.

Zo is de motor weer in elkaar en staat het weer klaar.

Brian vraagt me om de kabelboom en computer te vervangen en na mijn ok gaat hij met BS-AutoTune,  een programmeerbare ECU en kabelboom klaarmaken. Uiteindelijk loopt dit niet goed af, want het contact valt weg en de samenwerking tussen Brian en BS-Autotune loopt helemaal fout.

Brian gaf de schuld aan BS-Autotune omdat zij niet aan de afspraken houden. Later sprak ik Jeroen van BS-Autotune en hij zei dat Brian zich niet aan de afspraken hield. Dit past wel bij het beeld wat ik intussen van deze Brian heb gevormd.

Meer subaru posts

Hoewel het een Volkswagen blog is heb ik met een Subaru blok nu ook iets met dat merk. Dus hier wat posts over Subaru’s, vooral in combinatie met mijn grijze syncro.

Geef een reactie