De grijze syncro

Hier vertel ik over de grijze syncro, mijn uiteindelijke bus. Het is een bijzondere omdat er maar 2138 van gemaakt zijn. Volg hier het project.

Onze syncro doorwaadt de Semois
Onze syncro doorwaadt de Semois

Dit is dè bus! Mijn witte grijze syncro, een 16 inch. In het begin heb ik er niet veel kilometers mee kunnen maken omdat de motor stuk was en ik van het ene verhaal in het andere verhaal verviel. Uiteindelijk komt het goed en kunnen we er mee rijden. Toen ik hem kocht wilde ik er een off-grid beest van maken dat we gemakken hebben van thuis zonder dat we thuis hoeven te zijn, met de charme van kamperen.

Wildkamperen in Bouillon

Mijn tweede en laatste T3

Mensen die me al langer volgen hebben het project gevolgd van de gele bus waar ik mee een skileraar avontuur beleefde en daarna opknapte. Toen de carrosserie slecht leek ging ik op zoek naar een andere koets. Dit bracht me bij Sjoerd die twee T3’s te koop had staan waaronder deze Franse syncro. Hoe gaaf is het om mijn bus hobby van T3 te combineren met mijn hobby om in de bossen offroad te gaan rijden.

– Zie hier de oorspronkelijke advertentie van de bus
– Lees hier meer over het intro van de bus: Een witte syncro dè bus!

Het is niet een doorsnee syncro bus, het is een 16″ syncro. Er kunnen grotere wielen onder (met 16″ velgen) en hij is standaard uitgerust met een “slechte wegen-pakket“.

Helaas is er nog wel wat mis met de bus ondanks dat het qua carrosserie is een hele goede auto is. In de auto zelf is het een blanke lei en kan ik alles nog inrichten. De motor heb ik in 2014 stuk gereden en moet ik vervangen. Voor het gemak deel ik het op in de volgende onderdelen en hier leg ik uit wat ik er aan heb gedaan.

Brandstof verbruik

Ik houd mijn brandstofverbruik bij. Dat geeft leuke statistieken over de bus.

Meer over het registreren

Het to-do lijstje

Elke titel is meteen een linkje naar de pagina.

Nieuw motorblok plaatsen

Het oude blok heb ik stuk gereden. Dus vervanging ik hem met een Subaru 2.5L

Status: Nu echt klaar!

Versnellingsbak nakijken

Een syncro bak is duur, dus ik wil problemen voor zijn en alles na laten kijken.

Status: Klaar!

Interieur opknappen

Van de gele bus heb ik allerlei onderdelen, die moeten naar deze bus

Status: Bezig…


Buitenkant aanpakken

De buitenkant is roestig en gedeukt. Een goede laklaag zorgt voor conservering

Status: Klaar!

Stroomvoorziening

Met een computerbaan is een goede stroomvoorziening essentieel.

Status: Bezig…

Stromend water

Niet afhankelijk van winkels of tappunten wil ik stromend drinkwater hebben.

Status: Gepland


Verwarming

Er moet een kachel in om het huiselijk warm te krijgen tijdens de koudere dagen.

Status: Klaar!


Ik verzin vast nog wel wat meer dingen om te doen.
Deze bus wil ik eigenlijk nooit meer verkopen of kwijt. Het kan alles wat ik wil. Het kan het bos in, redelijk terreinrijden, je kan er in slapen, het is een grote bus. Hieronder vertelt Jed van Campervan Culture wat hij nou zo handig vindt aan deze busjes.

Een inspiratie
Gelukkig is Petra ook blij met de bus