Over ons

Meer informatie over ons, de mensen achter beakerbus.nl en de bussen die ik, Floris, heb gehad. Ook wat meer informatie over mijn filosofie.

Eerst was ik een Land Rover fan. Nadat ik wat rondkeek naar een T4 of T5, met een Westfalia inrichting, kwam ik toch uit op een wat beter betaalbare T3. Ik reed een tijdje in een geel busje dat qua plaatwerk een beetje rot was. Uiteindelijk ben ik geëindigd bij een VW T3 16″ en die hebben we nu helemaal opgeknapt.

Naast mijn bus hobby ben ik een IT specialist en ben ik in te huren voor Microsoft projecten/software en geef veel les in Microsoft systemen. Ik werk steeds op verschillende plekken, vaak op projectbasis als freelancer. Meer over mijn zakelijke kant kan je op de website van mijn bedrijf EnterMI vinden.

En verder probeer ik mijn huis in de kop van Noord-Holland met mijn vriendin een beetje op te knappen, wil ik graag mooie plaatjes schieten en vat ik af en toe tripjes samen in videobeelden. Mijn privé website vind je hier; floris.vanenter.nl.

Mijn andere auto is een Toyota Land Cruiser. Ideaal in de tijd dat ik mijn bus steeds op de auto ambulance mee moest slepen.

De witte grijze syncro

Omdat ik op zoek was naar een bus met een betere carrosserie kwam ik dè bus tegen in Zeeland. Het was een witte Volkswagen T3 Syncro 16 inch uit 1988.

Een syncro is al bijzonder, maar een 16 inch versie is helemaal schaars. Ik kocht hem in juni 2013, maar het zou tot januari 2018 duren voordat hij op kenteken kwam te staan en tegenwoordig is hij grijs.

Op deze site heb ik meer verteld over syncro‘s, 16 inch uitvoeringen, het slechte wegen pakket en het hele verhaal van het opknap-traject..

meer over de grijze syncro

De gele bus 💀

De droom was een busje en een motor en met het gele busje werd een droom werkelijkheid. Hij ging steeds weer stuk terwijl ik er mee naar Oostenrijk zou rijden om daar drie maanden skileraar te zijn.

Er moest een motor revisie aan te pas komen om de bus aan het rollen te krijgen en later is er weer een zwaardere motor in gekomen.

In etappes kwam de bus uiteindelijk aan in Oostenrijk en ook weer thuis. Wat nog een verhaal op zich was. Uiteindelijk heb ik deze bus naar de oud ijzer boer gebracht.

Alle verhalen van de gele bus

Onze filosofie

Living the vanlife. Foster Huntington begon met de term Vanlife. Het is van een statement veranderd in een verplichte term op op te vallen.

Toch heeft het off-grid wonen en reizen ook wel iets en hier leggen we graag onze filosofie uit en wat we met onze off-road campertje willen bereiken

lees verder

Andere voertuigen

Ooit was mijn eerste auto een Volkswagen Kever die ik van mijn ouders mocht gebruiken. Met het avontuur in mijn hoofd kocht ik een paar Land Rovers.

Uiteindelijk heeft maar één Land Rover een tijd gereden, de rest is allemaal weer verdwenen. Tot er een Range Rover kwam en na vele leuke ritjes is die ook weer verdwenen.

hier een lijstje van de auto’s