Restauratie projecten

Hier zet ik een aantal restauratie projecten van bussen die indruk op me maakten. Natuurlijk ook even een vermelding van mijn twee bussen.

Er zijn verschillende projecten op het internet te vinden waar men uitlegt hoe een bus opgeknapt is en wat ze er aan gedaan hebben. Dit kan voor veel informatie en inspiratie zorgen. Zelf heb ik dit altijd nodig om motivatie te houden om bezig te blijven met mijn eigen projecten. Om de bezoekers van mijn site een indruk te geven deel ik ze ook hier.

Project Crunchie, 87′ tin top

De titel luidt: “Project Crunchie ’87 Syncro Tin Top Overlander. (Pic Heavy)”. En hij knapt zijn bus behoorlijk goed op elk onderdeel wordt geverfd, in een bepaalde kleurstelling. Volg vooral het draadje op The Samba forum voor het verloop.

Hodokaguy on AVRider

De titel luidt: “VW Syncro Westfalia – Build Log with Pics”. Hij doet een hoop met veel gepoedercoat, veel uitvindwerk en zo staat er een zeer complete VW camper. Volg in het draadje het verloop.

SyncroBo, Expedition Syncro

Deze man koopt een Syncro om te gebruiken bij een goed doel. Uiteindelijk slaat hij een beetje door in het pimpen van zijn bus. En wij kunnen van zijn bouw genieten. Hier zie je zijn uitleg: Meet SyncroBo

Het Beachbusje

Deze man kocht een bus, probeerde het één en ander aan te repareren, maar dat ging moeizaam. Toen ging hij pas echt van start en het resultaat mag er zijn. Een bus met een uniek dak, netjes interieur en netjes in de verf. Op zijn website kan je het project volgen.

Van-tastique

Deze mensen kochten een VW LT en bouwde het om naar een echte buscamper. Met alle eisen van de belastingdienst en de luxe van thuis in een bus is dit een groot voorbeeld hoe je het kan uitvoeren. Kijk hier voor meer informatie hierover: Van-tastique.

Mickel Moen

Deze man wilde een bus camper, maar vond het allemaal erg duur. Hij kocht een VW T5 nieuw en bouwde hem zelf om naar een persoonlijke camper. Hij heeft een zeer doordacht blog over welke keuzes hij maakte. Dit kan goed gebruikt worden voor een eigen ombouw. Zijn website: Michel Moen, van DC naar Camper.

Cheetah Travel

Deze mensen knapten een VW T3 camperbus op en gingen er mee op reis. Kijk hier voor meer informatie hierover: Cheetahtravel.nl.

Helaas is intussen de bus verkocht.