Leo Menge (LeoM) posts

Ik kende hem van het bus-forum en we maakten daar graag gebruik van zijn foto’s. Helaas is hij in 2012 overleden hier een hommage aan Leo Menge (LeoM) posts

LeoM, Leo Mengé
LeoM, Leo Mengé

Ik kende hem van het bus-forum en hij had een hoop foto’s gepost en hier maakten wij graag gebruik van. Helaas is hij in 2012 overleden en heeft Google de foto albums van Picasa op de schop gegooid. Om het werk van Leo te bewaren heb ik het in allerlei posts op dit blog gezet in zijn eigen woorden.

LeoM AvatarLeo Menge, oftewel LeoM, was een goede bekende op het forum en een enthousiaste T3 sleutelaar. Jarenlang pakte hij geen enkele klus half aan en maakte veel foto’s als hij aan zijn auto kluste of iemand hielp aan zijn auto te werken. Er zullen wat bussen zijn waar Leo aan gesleuteld heeft. Er zijn een hoop mensen wijzer geworden van Leo Menge (LeoM) & zijn fototopics.

Hij legde ook uit hoe zijn eenvoudige, maar handige brug werkte en bij elke klus legde hij ook wat van zijn onderdelen uit. Terwijl Pipo, de poes, er bij kwam liggen en af en toe meewarig naar zijn baasje keek. Leerzame topics.

Helaas is hij in juni 2012 overleden, maar gelukkig blijven zijn vele foto topics nog bestaan. Ik merk dat men zijn opmerkingen en uitleg nog regelmatig mist.

Zijn queste om zijn bus regelmatig na te lopen, merkte je in de topics De VW T3 onderkantvernieuwing.Deel 1 t/m 4, de behoefte om alles in 2 componenten lak te spuiten of de noodzaak om af en toe te wisselen voor een nieuwe radiator.

LeoM die Chris zijn raam er uit drukt.
LeoM die Chris zijn raam er uit drukt.

Picasa

In april 2016 kondigde Google aan:

After much thought and consideration, we’ve decided to retire Picasa over the coming months in order to focus entirely on a single photo service in Google Photos.

Ik ben bang dat, omdat Leo er niet meer is om in te loggen, zijn foto’s zullen verdwijnen. Stuk voor stuk kopieer ik zijn topics naar mijn blog. Onderaan kan je deze vinden.  Zo hebben we nog 79 foto-topics met bijna 3.000 foto’s van Leo beschikbaar.In augustus 2016 zijn de links naar Picasa gestopt met werken.

Zijn artikelen op dit blog

Até voorremmen

Até voorremmen

De T3-tank

De T3-tank

Een vuile carterpan

Een vuile carterpan

Fusee ontmantelen

Fusee ontmantelen

Gaspedaal

Gaspedaal

Koplamp regeling

Koplamp regeling

Oprijbrug van Leo M

Oprijbrug van Leo M

VDO oliedrukmeter

VDO oliedrukmeter