Zekeringen en de zekeringskast

Hier vind je een uitleg en overzicht van alle zekeringen en de zekeringskast. Dit heb ik uitgezocht voor de gele bus en gebruik ik nu voor de grijze syncro.

Voor mijn bus was ik op zoek naar een overzicht van de zekeringen en de zekeringskast… Met Google kwam ik er niet helemaal uit en ik had wat Duitse documenten, maar dat kon ik niet aan Jerry sturen die de draadboom van de grijze syncro in orde gaat maken. En ineens kom ik er achter dat ik ooit voor mijn gele bus een overzicht heb gemaakt. Dat deel ik hier om de volgende die het zoekt meteen uit de brand te helpen 🙂

Ik heb me toen gefocust op de nieuwe zekeringskast, deze heeft namelijk in 1986 een update gekregen met moderne steekzekeringen. Ooit sprak ik de T3-sloper/specialist in Maasbracht en die vertelde dat je met de nieuwe zekeringskast behoorlijk wat meer kan en ik had een moderne draadboom klaar liggen om in de gele bus te bouwen.

Iemand heeft een video serie gemaakt over het inbouwen van een Subaru blok in zijn Vanagon bus. De hele serie vind je hier; Busaru op YouTube. En hieronder zie je het stukje over het aansluiten van de draadboom met de zekeringen. Op het einde vind je wat meer van de zekeringen en de zekeringskast van de Subaru in de Vanagon.

Deze relais vind je in de bus;

nummeromschrijving
5Schakel indicatie, oude modellen
18Mistlampen voor/achter
19Wisser relais, vaste interval
21Knipperlichten
22Knipperlicht relais trekhaak
30, 31Digifant schakelrelais
36Lichtzoemer VAG
42, 43Koelmiddelpeil controle
53“Arbeidsrelais”
60Voorgloeirelais bij diesel
67, 80, 2Brandstof pomp
72Achterruit wisser
78, 79ABS
90Naloop koelventilator/benzinepomp
99Wisser relais, regelbare interval, vervangt 19
292Lichtzoemer van Hella

Uiteindelijk vind je de informatie in “So wird es gemacht“. Ook in de VAG boeken wordt hier over geschreven in het Duits. En tot slot kan je in het Engels ook het één en ander vinden in de Bentley.

Geef een reactie