Westfalia hefdak

Mark van Bustoys en Busfever plaatst zonder een template een Westfalia hefdak, een compleet hefdak gekocht via Ebay in Duitsland.

Mark van Bustoys/-fever

Deze posting komt van een oude website van Mark en stond vroeger op Bustoys.nl en/of busfever.nl. Helaas is de website na de verkoop van de T3 syncro verdwenen. Gelukkig mochten we de info hier nog posten.

Meer over hem


Omdat ik met de bus ook wil kamperen heb ik een compleet hefdak gekocht via Ebay in Duitsland. Compleet wil zeggen op de raamstijlen afgezaagd. Let op als je een hefdak koop dat je voor de eenvoudigheid een dak koopt, welk uit het after-fit programma van Westfalia komt of van een Multivan. ( Mosaik) anders hier en hier even kijken staat nog veel meer

Een origineel westfalia dak geeft je veel meer inbouw en ombouw moeilijkheden daar je ook moet gaan lassen en slijpen. Kijk hier maar eens. Door het aanschaffen van het juiste dak, hoef je niet onnodig het gehele dak te verzagen en te lassen.

Het beste is als je een Mosaikdak gaat monteren even de mal te huren bij Niels.

Deze had ik toen niet, ik had alleen het oude dak, zie verhaal hieronder.

Voorzichtig heb ik eerst al de maten afzetten welk ik uit het oude afgezaagde dak heb overgenomen. (Dit dak heb ik niet meer)
Na vele malen passen en meten zit eindelijk het frame er in en wordt deze geboord en gepopt 3,2 mm popnagels.

Hierna het lig gedeelte plaatsen/monteren polyester op het dak en daarna de gaten aftekenen voor het hef kanteldak.

Boren en plaatsen maar.

Het dak is na schuren oranje gespoten en met nieuwe doek en rubbers gemonteerd. Dit doek en rubbers gekocht bij Grunzl partsMeer info, zie documenten.

meer van Mark

Meer van de oude website van Bustoys/Busfever, geschreven door Mark.

2 reacties

Geef een reactie