Fietsendrager Fiamma

Mark van Bustoys en Busfever knapte zijn T3 syncro op, iets wat miste was nog een fietsendrager Fiamma. Hier wat beelden van het ophangen.

Mark van Bustoys/-fever

Deze posting komt van een oude website van Mark en stond vroeger op Bustoys.nl en/of busfever.nl. Helaas is de website na de verkoop van de T3 syncro verdwenen. Gelukkig mochten we de info hier nog posten.

Meer over hem


Ik heb van mijn vorige T3, 2wd, de Fiamma fietsdrager gehouden. Deze is zeer goed op de bus achterklep te monteren en is tevens degelijk en ligt. Probleem is eigenlijk dat deze originele Fiamma T3 drager met 2 goten niet 1-2-3 te monteren is op de achterklep samen met de originele VW wielcarrier.

Bij gemonteerde fietsdrager kan door de lange goten de wielcarrier niet worden opengeslagen en kan de achterklep niet worden geopend. Ik heb na lang puzzelen toch één oplossing gevonden die werkt.

De Fiamma fietsdrager wordt geheel uit het midden geplaats. Ik heb de 3de goot gedemonteerd en één daarvan doormidden gezaagd om als schuif goot te fungeren met maximale lengte.

De bovenste goot glijd over de onderste goot en wordt door middel van een bout M5 in de goot getrokken. Ik kan er zelfs aan hangen en hij is zo in te schuiven door middel van de vleugelmoer M5 los te draaien. Fiamma heeft als standaard van deze goten maar de schuif lengte is te kort.

meer van Mark

Meer van de oude website van Bustoys/Busfever, geschreven door Mark.

Geef een reactie