Koelkast ventilator

Mark van Bustoys / Busfever maakte zijn campertje steeds beter, waaronder de toevoeging van een koelkast ventilator. Achter de koelkast kan het warmer worden.

Mark van Bustoys/-fever

Deze posting komt van een oude website van Mark en stond vroeger op Bustoys.nl en/of busfever.nl. Helaas is de website na de verkoop van de T3 syncro verdwenen. Gelukkig mochten we de info hier nog posten.

Meer over hem


Vorige week 5 dagen in Veere op een Staatsbosbeheer camping gestaan zonder stroom.

Hierdoor waren we genoodzaakt de koelkast op gas te laten werken. Geen probleem maar omdat het zonnetje lekker scheen, kwam de 2de dag de originele ventilator bij, voor de extra koeling en wat maakte deze ventilator een herrie. Dus afgelopen week toch maar even de koelkast uitgebouwd.

Oorzaak is duidelijk een afgebroken blad van de ventilator .

Al tijdens de inbouw zo’n 2 jaar terug, heb ik een 2de thermostaat schakelaar geplaatst, die je zo bij ieder grote caravan/camping zaken zo kan kopen.

De nieuwe schakelaar schakel bij een lager temperatuur dan de orginele. De nieuwe schakelde al één extra computer ventilator aan, je ziet deze ventilator op één van de bovenste foto’s al zitten.

Omdat ik de originele ventilator heb verwijderd, heb ik direct een extra ventilator bijgeplaatst, zodat het Biertje en/of de Rose zo direct lekker koel zal zijn in de warme streken.

De onderste 3 schakelen bij de laagste temperatuur in en hierna als dit niet voldoende zal zijn, komen de bovenste 2 automatisch bij. Ik denk dat dit nooit zal gebeuren, want je kan nu al je haren föhnen achter het keukentje langs.

meer van Mark

Meer van de oude website van Bustoys/Busfever, geschreven door Mark.

Geef een reactie