Type I, II, III en IV

Wat is een type 2? Allebei zijn VW bussen. Nu nog uitzoeken wat de andere types zijn. Hier zet ik een lijstje neer. Type I, II, III en IV.

Een VW bus is een Type II, en daarin heb je weer T1, T2, T3, T4 en T5. Dus mijn Volkswagen T3 is eigenlijk een Volkswagen Type II, T3. Dit om het even makkelijk en overzichtelijk te houden. De Type aanduiding ging om de eerste vier auto’s die Volkswagen maakte, het begon bij de kever en er kwamen een aantal achteraan. Dus wat verstaan we onder al die verschillende types; Type I, II, III, IV?

Type I – Kever

De auto waar Hitler en Porsche aan de wieg stonden. Een KdF-Wagen, “Kraft durch Freude”. De auto moest luchtgekoeld zijn (zodat hij ‘s winters buiten kan staan), een gezin of 3 soldaten meetorsen, en 6 a 7 liter benzine op 100km verbruiken. De kever is de basis geweest voor de Porsche en werd 65 jaar lang gebouwd tot het in 2003 met pensioen mocht.
Meer info

Type II – De Bus

Ben Pon, van Pon Dealer Volkswagen, bedacht een auto met grotere laadvloer wat uiteindelijk onze geliefde bus zou worden. Deze worden weer onderverdeeld in T1 t/m T5 waar de T voor Transporter staat. Alhoewel Transporter pas echt een model naam werd vanaf de T4. Daarvoor was de Transporter een benaming voor een bus die leeg was en als ‘transporter’ gebruikt kon worden.
Meer info

Type III – Ponton, TL, Variant

De lang verwachte opvolger van de kever. Nog steeds zeer geliefd door de liefhebbers is het verder een wat onbekend model gebleven in mijn ogen. De tijd waarin ze geproduceerd werden is ook een schril contrast met de Kever. Deze auto werd maar gebouwd tussen; 1961 en 1973. Vanuit deze auto werd de Karmann Ghia gebouwd.
Meer info

Type IV – VW 411/412

Een wat onbekender model van VW, alhoewel er toch bijna 400.000 exemplaren van zijn gemaakt in een periode van 6 jaar. Tussen 1968 en 1974 werd deze gebouwd. Eerste 4-deurs auto. Uiteindelijk werd dit model uitgebouwd tot de Passat serie.
Meer info

Hopelijk kunnen jullie nu wat meer vertellen als iemand vraagt, wat is dan Type I,II,III,IV?

Geef een reactie