Interieur ideeën & brainstormen

Tijdens wachten op de bus ging ik nadenken over interieur ideeën & brainstormen. Hoe wil ik straks de bus inrichten? 5 jaar later ga ik er mee aan de gang.

Met een nog tamelijk lege VW bus zijn er talloze mogelijkheden hoe we de bus kunnen inrichten. Vroeger was mijn bus een grijs-kenteken bus, oftewel een aannemer bus en dus geheel dicht achterin, nu met wat ramen achterin kan ik met een schone lei beginnen, maar waar moet ik beginnen? Gelukkig zijn er een hoop voorbeelden en ideeën op internet waar men inspiratie uit kan halen. Hier plaats ik er een paar. Dit zijn wat algemene dingen, uiteindelijke wat ik bruikbare vind plaats ik hier: Inspiratie voor mijn bus.

Het kale interieur

Brainstorm

Als ik zo even ga zitten komen er wat gedachten in me op;

 • Een lichte waardoor het ruim oogt. Ik zie bij heel veel voorbeelden dat een donkere inrichting het ruimtelijke gevoel weg neemt. Hier zie je wat licht interieur en veel ramen doet bij een Amerikaanse schoolbus.
 • Ik zit met het feit dat achterin het raam bij mij aan de ‘verkeerde’ kant zit. Waar er bij een standaard interieur een hoge kast aan de kant van de keuken zit heb ik daar een raam zitten. Het is zonde om deze af te dekken dus de hoge kast komt aan de andere kant: die van de schuifdeur. Een lage kast ziet er ook goed uit op de foto’s, dus ik twijfel nog of er een hoge kast komt. Een voorbeeld van hoge kast zie je hier. Het voordeel van meer opbergruimte is misschien wel belangrijker dan het gevoel van ruimte door een lage kast.
 • Ik houd mijn 3-persoons multivan bank ook al kost dat kastruimte wat normaal naast de bank zit. Het voordeel is dat je drie-personen op de achterbank mee kan nemen. Hier moet dus wat kastwerk omheen gebouwd worden. Gelukkig kan je ook aardig wat kwijt onder de bank zitting. Zie hier een multi-van bank.
 • Boven de keuken komt een lang dun kastje waar het één en ander opgeborgen kan worden. Zoals je bij dit voorbeeld ziet. Of gewoon de standaard plank van Westfalia, wat op zich ook handig is. Zie dit voorbeeld boven de keuken.
 • Ik wil een uitneembare tafel, maar niet zoals je hier ziet, maar eentje die je op twee plekken kan zetten door een standaard. Westfalia had hier al een oplossing voor door een stang in een houder te schuiven. Hier zie je een voorbeeld. Als je aan de ene en andere kant van de keuken zo’n houder maakt kan je met de voorstoelen en achterbank afwisselend gebruik maken van de tafel. Zie hier een voorbeeld.
 • Er komt een klapdak in het dak. Het voordeel van staan, opruimen van dekens van het bed beneden en een extra bed is het meer dan waard. Bij nader inzien komt er toch geen klap dak. Dat vind ik zonde van het dak.
 • Alles komt met LED verlichting om energie te besparen. De standaard verlichting in de balk als de deuren open gaan. Deze moet uit te schakelen zijn met een schakelaar achterin de auto zodat je mensen ’s nachts niet wakker maakt met een lichtbad. Hier en daar komt verder huisverlichting, met hier en daar een leeslampje.
 • De koelkast wordt niet ingebouwd zodat deze flexibel blijft. Ik heb hem niet altijd nodig en moet dus uitneembaar zijn.
 • De watervoorziening moet ook deels uitneembaar zijn. De vuilwatertank mag vast onder de auto zitten. De schoonwatertank komt dan binnen in een kastje te staan. Zo is deze makkelijk bij te vullen of schoon te maken en uit te nemen indien het niet nodig is.
 • Er moet een doorloop beschikbaar blijven tussen de voorstoelen. Daarnaast moeten deze ook kunnen draaien naar achter. Alhoewel het ok is als de bestuurdersstoel door een keukentje niet helemaal 180 graden kan draaien.
 • Achterin moeten de ramen geblindeerd zijn zodat er wat privacy is.

Hier vind je de foto’s die ik in de opsomming gelinkt heb.

Dai’s syncro

Op een forum kwam ik een verhaal tegen van iemand die zijn interieur totaal verbouwde. Het is iemand die het er voor over heeft om zijn bus er goed uit te laten zien. Hier meer over de bouw van dit interieur. Een idee:

Fuchur & Pandilea rock the world

Op Facebook trof ik deze inrichting. Het is wat gekleurd, maar desalniettemin erg netjes en strak.
Lees hier meer over de camper en de reizen van dit stel.

Bernd Jäger

Het is wat extreem, maar Bernd Jäger heeft een auto helemaal omgebouwd en opgeknapt en volgestopt met allerlei gadgets. Hier het Autobild.de artikel waarin de auto wordt beschreven en de foto’s uit geleend zijn.

Vanwurks.co.uk

Uiteraard barst het ook van de bedrijven die een complete interieur leveren. Daar betaal je dan natuurlijk ook voor, maar dan heb je helemaal geen zorgen meer. Ga naar Google en je komt een hele berg tegen, deze viel me erg op omdat het er strak uit ziet. Classic Interior for Volkswagen T25 from £2,095.00

Zithoek achterin

Luxe zithoek in een T2

Strakke voorbeelden van een interieur

De meeste komen van deze site: evolution-campervan-interiors.co.uk.

Coleman oventje

Coleman maakt een oventje dat je op een gaspit kan plaatsen. Hierin kan je lekker de croissants bakken voor die romantische lunch nadat je ergens in het bos hebt wild gekampeerd, of de broodjes afbakken etc. etc. Luxe dus! En hij vouwt helemaal op zodat hij weinig ruimte kost.

Een kinderbedje

Het is mogelijk een extra bed voor een kind te maken boven de voorstoelen. Dit geeft je als ouder wat extra ruimte omdat je dan naar bed kan gaan zonder je zoon/dochter te storen. Natuurlijk kan hij/zij ook bovenin slapen, maar als je dat eng vindt (ivm vallen) of je hebt geen bed bovenin is dit een mooie oplossing.

Volkswagen tent

Je kan altijd nog een tentje naast de auto zetten als je toch ruimte te kort hebt of niet de hele tijd met alles wilt zeulen als je een vaste basis hebt. Uiteraard moet het dan wel in stijl.

Geef een reactie