Inspiratie voor mijn bus

Eerst was ik ideeën aan het zoeken en die komen tot stand in deze post met de inspiratie voor mijn bus, compleet met plaatjes en links.

Terwijl het donkerder wordt buiten en ik intussen rondrij in een Citroën AX bij gebrek aan beter, blijf ik googelen naar meer inspiratie wat betreft mijn bus. Ik heb nog wat oplossingen nodig;

  • Waarmee moet ik straks water meenemen?
  • Hoe neem ik een reserve wiel mee?
  • Waarmee moet ik straks het bier koud houden
  • en al dat soort belangrijke vragen

Ik had hier al eens wat ideeën gepost: Interieur ideeën & brainstorm. Hieronder zijn dingen die ik graag wil toepassen op mijn bus;

Deze viel me op op de Syncro’s Studio Facebook groep. Hij ziet er stoer uit, hoog op de wielen, leuke lampjes voorop voor extra licht, ben niet zo’n voorstander van extra lampen in de gril en een mooi roofrack-je. Wij gaan waarschijnlijk een groot roof-rack er op doen/zetten.

Deze viel me op op een Griekse auto-verkoop-site.

Het interieur ziet er erg clean uit, mooie stoelen en de stoelbakken bekleed. Met een extra kleed op de grond voor het schone werk, bij terrein rijden gaat deze er weer uit. Ook mooi vind ik de deksels bij de stoelbakken. Kijken hoe ik dat custom ga maken straks.

Een originele reservewiel drager kost behoorlijk wat voor een VW T3 bus, deze werd beperkt geleverd en is daardoor vrij zeldzaam. ze worden ook regelmatig nagemaakt. GoWesty is erg eigenwijs en heeft zelf wat gemaakt. Het heeft als voordeel dat het geen gebruik maakt van het zachte plaatwerk waar het origineel en kopie daarvan wel gebruik maakt. Je hoeft ook geen gaten in je carrosserie te boren.

Ik had het idee van die swing-aways van OurOpenRoad.com die ook deze set-up gebruiken. Zie hier een voorbeeld. En anders gewoon op de pagina waar die foto vandaan komt. Hieronder een filmpje van de uitvinder zelf. Ik zou wel een korte met zo’n plateau zien zitten dan.

Bijkomend voordeel van dit soort ‘swing-aways’ is dat je een extra beveiliging hebt waardoor de achterklep niet open kan. Daarnaast hoef je geen gaten in de carrosserie te boren wat ik ook een groot voordeel vind.

Hier nog een ‘walk-through’ van Corey van Wheresmyofficenow.com

Ik was erg van gecharmeerd van de GoWesty oplossing, maar denk toch gebruik te gaan maken van een roofrack van Forerunner. Ik zou hem kopen bij Campervan Culture omdat zij het helemaal hebben uitgedacht op de T3.

Zo heb ik meteen een oplossing voor de zonnepanelen zoals je op het plaatje ziet.

Shop bij Campervan Culture voor dit roofrack.

Graag wil ik overal water kunnen tappen, zelfs uit een stromende rivier en dat gewoon kunnen drinken. Om dit te kunnen doen heb je wel wat trucs nodig; waterzuivering. Dus ik dacht aan het volgende:

  • Een grove filter tussen tank en pomp
  • UV-licht tegen bacterieën
  • Misschien een 0,2 micron filter

Afgekeken van: Drive Nacho Drive & Parker Beeson.

Het is lekker om niet aldoor te moeten rijden om je accu’s op te laden. De zon kost niets en zo kan alles opgeladen worden. Zo kan je een tijdje stil blijven staan zonder afhankelijk te zijn van de paal op een camping. Projecten van Geert: Mickel Moens en Brad van Drive Nacho Drive hebben me toch over de streep getrokken dat zonnepanelen haalbaar is.

Misschien is een los paneel wel een idee zodat de bus in de schaduw staat en het paneel in de zon.

Het plaatje komt van Kleinezonnepanelen.nl.

Voor water denk ik er over om water-jerrycans te gebruiken. Als ik dan één tank in het keukenblok plaats en twee achterop als reserve. Zo heb je twintig liter water direct tot de beschikking en veertig liter als reserve. Als degene in het keukenblok leeg is kan je hem verwisselen zonder overgieten of pompen.

Hier zie je een bank over de hele breedte, zoals ik heb. Het lijkt me een handig idee om met een kampeer trip toch een blokje op de grond te zetten tussen de keuken en bank om daar nog wat extra spullen in te stoppen, deze foto is hier een voorbeeld van.

Westfalia heeft een mooi systeem bedacht qua tafel. Deze zwenk je naar een plek waar het je uit komt en je kan hem verplaatsen van de bank naar een plek achter de voorstoelen. Maar een origineel is best duur, hier heb ik wat foto’s voor mezelf verzameld om het straks na te maken. Uiteindelijk zal ik wat foto’s posten van mijn eigen resultaat.

Deze foto’s heb ik gepikt van:
The old westy table extension mod
Westy Table Mod Project

Dit is een mooi interieur, licht hout en netjes weggewerkt licht. Dit wordt wel een voorbeeld voor mijn bus. Ik vind het werkblad zo netjes weggewerkt. Alleen zou ik ook de gootsteen wegwerken onder een blad. Dit is een voorbeeld van deze website: Subagon South.com: Our Lovely Little Home.

Al vaker las ik dat de 230V aansluiting van buiten prima verwerkt kan worden in het klepje achter het kenteken. Ik zie mensen het wegwerken met tie-wraps en ik was nog niet zeker hoe ik het zelf zou doen. Totdat ik de deze foto zag op Samba.com forum. Netjes.

Ik heb een multivan bank en die wil ik graag houden. Maar de kast achter de achterbank wil ik wel graag voor de opslag. Dit is een ideetje als een soort opslag. Ook mooi dat de tafel hier gebruikt wordt zoals ik het in mijn hoofd heb. De kast komt bij mij alleen aan de andere kant.

Geef een reactie