Terwijl het donkerder wordt buiten en ik intussen rondrij in een Citroën AX bij gebrek aan beter, blijf ik googelen naar meer inspiratie wat betreft mijn bus. Ik heb nog wat oplossingen nodig;

  • Waarmee moet ik straks water meenemen?
  • Hoe neem ik een reserve wiel mee?
  • Waarmee moet ik straks het bier koud houden
  • en al dat soort belangrijke vragen

Ik had hier al eens wat ideeën gepost: Interieur ideeën & brainstorm. Hieronder zijn dingen die ik graag wil toepassen op mijn bus;

Stoere Syncro

Stoer uiterlijk

Deze viel me op op de Syncro’s Studio Facebook groep.
Hij ziet er stoer uit, hoog op de wielen, leuke lampjes voorop voor extra licht, ben niet zo’n voorstander van extra lampen in de gril en een mooi roofrack-je. Alhoewel ik deze niet ga toepassen, want ik wil daar uiteindelijk de zonnepanelen plaatsen.

interieur van een 16" multivan

Achter de voorstoelen

Deze viel me op op een Griekse auto-verkoop-site.

Het interieur ziet er erg clean uit, mooie stoelen en de stoelbakken bekleed. Met een extra kleed op de grond voor het schone werk, bij terrein rijden gaat deze er weer uit. Ook mooi vind ik de deksels bij de stoelbakken. Kijken hoe ik dat custom ga maken straks.

Achter-bumper met spullen dragen

Een originele reservewiel drager kost behoorlijk wat voor een VW T3 bus. Deze werd namelijk beperkt geleverd en daardoor vrij zeldzaam. ze worden ook regelmatig nagemaakt. Go Westy is erg eigenwijs en heeft zelf wat gemaakt. Het heeft als voordeel dat het geen gebruik maakt van het zachte plaatwerk waar het origineel wel gebruik van maakte. Je hoeft ook geen gaten in je carrosserie te boren.

Ik had het idee van OurOpenRoad.com die ook deze set-up gebruiken. Zie hier een voorbeeld. En anders gewoon op de pagina waar die foto vandaan komt. Hieronder een filmpje van de uitvinder zelf. Ik zou wel een korte met zo’n plateau zien zitten dan.

Bijkomend voordeel van dit soort ‘swing-aways’ is dat je een extra beveiliging hebt waardoor de achterklep niet open kan. Daarnaast hoef je geen gaten in de carrosserie te boren wat ik ook een groot voordeel vind.

Hier nog een ‘walk-through’ van Corey van Wheresmyofficenow.com

uv-licht

Water zuivering

Graag wil ik overal water kunnen tappen, of het nu uit een Nederlandse waterleiding komt of uit een Marokkaanse. Ik wil zelfs water kunnen tappen uit een stromende rivier en dat gezond kunnen drinken. Om dit te kunnen doen heb je wel wat trucs nodig; waterzuivering. Dus ik dacht aan de volgende onderdelen:

  • Een drukpomp, deze kan beter tegen drooglopen dan een dompelpomp
  • Een grove filter tussen tank en pomp om beschadiging van de pomp te voorkomen.
  • Een drukvat om de druk op de leidingen in stand te houden
  • Een 10 micron filter, dan UV-licht en dan een 0,2 micron filter

Inspiratie kan hier worden opgedaan: Drive Nacho Drive: Clean waterParker Beeson’s water filter install

zonnepaneel

Zonnepaneel

Het is lekker om niet aldoor te moeten rijden om je accu’s op te laden. De zon kost niets en zo kan alles opgeladen worden. Muziek, telefoon, MacBook, GoPro’s. Het is prettig om niet afhankelijk te zijn van de paal op een camping en je kan reizen en je apparaten blijven laden. Het kan tegenwoordig met zonnecellen. Ik durfde er niet zo over na te denken of aan te beginnen, maar projecten van Geert: Mickel Moens en Brad van Drive Nacho Drive hebben me toch over de streep getrokken dat het haalbaar is.

Het plaatje komt van Kleinezonnepanelen.nl.

Tanks

Voor water denk ik er over om water-jerrycans te gebruiken. Als ik dan één tank in het keukenblok plaats en twee achterop als reserve. Zo heb je twintig liter water direct tot de beschikking en veertig liter als reserve. Als degene in het keukenblok leeg is kan je hem verwisselen zonder overgieten of pompen.

Hoekje toevoegen

Hier zie je een bank over de hele breedte, zoals ik heb. Het lijkt me een handig idee om met een kampeer trip toch een blokje op de grond te zetten tussen de keuken en bank om daar nog wat extra spullen in te stoppen, bovenstaande foto is een voorbeeld.

Trasharoo

Trasharoo

Als je dan het reservewiel achterop meedraagt kan je eventueel dingen die je liever niet binnen hebt zoals afval of natte troep achterop meenemen met een Trasharoo. Een rugzak voor je bus.

Hier kan je wat sprokkelhout, je vuilniszak of een wetsuit in bewaren. Je kan 25kg meetorsen. Ik heb er eentje gekocht bij CampervanCulture.com.

Tafels

Westfalia heeft een mooi systeem bedacht qua tafel. Deze zwenk je naar een plek waar het je uit komt en je kan hem verplaatsen van de bank naar een plek achter de voorstoelen. Maar een origineel is best duur, hier heb ik wat foto’s voor mezelf verzameld om het straks na te maken. Uiteindelijk zal ik wat foto’s posten van mijn eigen resultaat.


Deze foto’s heb ik gepikt van:
The old westy table extension mod
Westy Table Mod Project

Ook de moeite waard om te checken: Westy Table vertical slider modification (How-to)
Voordeel van het zelf maken is dat je mooi matchende tafelbladen kan maken. Zoals een T3 liefhebber Dirk heeft gedaan.

fruit-mand

Fruit/groente

Een leuk idee wat ik zag bij Where’s my Office now is een fruitmand die boven en onder vast zit. Zo kan hij nooit ombladeren, ook niet als je een keer aan het terreinrijden bent.

Ik eet regelmatig fruit, dus dat zou handig zijn.

het kruidenrek

Kruidenrek

Alhoewel ik het idee misschien ga toepassen ga ik hier geen originele deurtjes voor gebruiken. Je kan meer vinden op Rhino Design Studio.

Interieur-kleur

Dit is een mooi interieur, licht hout en netjes weggewerkt licht. Dit wordt wel een voorbeeld voor mijn bus. Ik vind het werkblad zo netjes weggewerkt. Alleen zou ik ook de gootsteen wegwerken onder een blad.


Dit is een voorbeeld van deze website: Subagon South.com: Our Lovely Little Home.

230 aansluiting

Al vaker las ik dat de 230V aansluiting van buiten prima verwerkt kan worden in het klepje achter het kenteken achter. Ik zie mensen het wegwerken met tie-wraps en ik was nog niet zeker hoe ik het zelf zou doen. Totdat  ik de bovenstaande foto zag op Samba.com forum. Netjes.

Snoer door het tentdoek

Op het bus-forum trof ik Steven die de kabel van zijn zonnepaneel door de tentdoek laat lopen met behulp van een  zeilring. Handig, waterdicht en je hoeft geen gaten in het blik van je bus te zagen. Iets om te onthouden.

Hier de link naar het onderwerp.

Achterkast

Ik heb een multivan bank en die wil ik graag houden. Maar de kast achter de achterbank wil ik wel graag voor de opslag. Dit is een ideetje als een soort opslag. Ook mooi dat de tafel hier gebruikt wordt zoals ik het in mijn hoofd heb.