Uitlijnen, uitlaat en motor mapping afmaken

Er staat nog een hoop op het lijstje zoals; Uitlijnen, uitlaat en motor mapping afmaken. Dus drie afspraken gemaakt en 2x succesvol.

Er zijn na het goedkeuren bij de RDW nog wel wat puntjes over om na te lopen. Tijd voor het afmaken & spuiten. Het lijstje voor de komende tijd;

  • Minder herrie maken (uitlaat aanpassen)
  • Motor-mapping afmaken
  • Wielen uitlijnen
  • De bus spuiten

Als dat allemaal af is dan kan ik redelijk zeggen dat het grove werk van de bus wel rond is. Dan kunnen we ons rustig gaan richten op het inrichten.

Minder herrie

Mijn buren maken grappen over de uitlaat. Als ik de bus nou om half zeven start, dan valt het samen met hun wekker. Men hoort me ruim van te voren aankomen. Bij de RDW meldden ze het al, maar inderdaad mijn bus maakt behoorlijk wat lawaai.

Bij JMTuning kijkt Jelmer even onder de auto en zegt kortaf dat hij er wat aan kan doen en noemt een prijs. Het lijkt allemaal schappelijk en ik maak een paar dagen later een afspraak. Een dag later haal ik hem weer op en hij maakt een stuk minder herrie. Gelukkig horen we nog wel het karakteristieke roffeltje van de boxer motor.

Motor mapping afmaken

Jerry, van ACE-Motorsports, had een basic-mapping op mijn bus ECU gemaakt. Zo deed de bus het tenminste en konden we voor een RDW keuring gaan en was de bus niet meer gebonden aan vervoer op de ambulance.

Als de bus binnen geparkeerd werd rook je nog iets meer dan een uur de benzine door het hele huis. Hij liep ontzettend rijk. Af en toe valt de motor ook uit bij een bepaald toerental, tijd om dit te fixen met finetunen op een rollerbank, aangepast op de nieuwe drager; de bus.

https://vimeo.com/260409088

Uitlijnen van de bus

Jerry klaagde al dat de bus een beetje sprong op de rollerbank. Uiteindelijk op de uitlijnbank wordt het duidelijk dat de banden inderdaad niet goed staan. Klaas en ik hadden het linkerachterwiel redelijk recht gezet en dat zag je ook goed terug in de cijfers.

We moeten het gat van het rechterachterwiel ook nog iets groter maken om zo het wiel iets rechter zetten. Ik was bij Velko Bandenservice en daar word ik weer weg gestuurd met wat huiswerk, waaronder het gat groter maken. Dat hadden we al aan de linkerkant gedaan, nu nog aan de rechterkant. Dat staat nog steeds op mijn lijstje.

Geef een reactie