http://drivenachodrive.com
Een paar keer kwam ik op deze website terecht via google als ik ter inspiratie naar voorbeelden van een interieur zocht. Brad en Sheena onderhouden dit blog en beschrijven hoe ze de bus hebben ingericht en hier 3 jaar lang mee over de wereld hebben gezworven. Het is erg prettig geschreven en ik heb al wat uurtjes naar de site zitten staren en lezen. Uiteindelijk besloot ik ook het boek te kopen dat ze via Gowesty.com (hardcopy) of Amazon.com (e-book) te koop aanbieden voor het complete verhaal. En braaf lees kan ik elke dag in de trein een stuk Drive Nacho Drive lezen.

Drive Nacho Drive, book cover

Ze zijn een inspiratie voor mijn eigen reizen. Ik droom van reizen maken met mijn busje. Een beetje voorbarig, want momenteel zit er nog geen motor in mijn bus. Om de tijd te doden richt ik me maar tot websites, boeken en af en toe update ik het bus-forum.

In de trein lees ik over een zwartgeblakerde kabel (zoek op “electrical hookup”) waarmee Nacho vast zat aan het stopcontact in Guatemala. Waardoor de kabels achter de kastjes ook waren doorgesmolten. Waarschijnlijk heeft het doorsmelten van een waterleiding voorkomen dat er achter de kastjes brand ontstond. Ik zet meteen op mijn lijstje dat ik moet zorgen dat mij dat niet overkomt.

De volgende dag zit ik met een koffie die ik thuis heb gezet in de trein. In het boek beschrijven ze dat sparen voor de grote reis hun leven beter heeft gemaakt. Vroeger zou ik een cappuccino kopen bij een Kiosk op het station. Nu heb ik een veel lekkerdere kop koffie in een duurzame beker en voor minder geld. Het kost alleen wat moeite. Hoe lui zijn wij mensen eigenlijk geworden, we vervuilen meer, geven meer uit en gaan akkoord met minder lekkere/goede koffie uit gemak.

Ik lees hoe ze een hele reeks pech hebben met de auto, deels veroorzaakt door Zuid-Amerikaanse monteurs en deels door de slechte wegen. Ik zet intussen op een lijstje dat ik op z’n minst een cursus moet volgen hoe ik mijn remmen en de aandrijfassen  reviseer en hoe ik wiellagers moet vervangen. Daarnaast zet ik een moment-sleutel op het must-have lijstje zodat wielbouten en andere zaken straks niet los rammelt op slechte wegen.

sleutelen

Herkenbaar! Dat hebben we ook gehad, maar het kan geen kwaad om het nog een paar keer te oefenen voordat ik een lange reis maak over zware wegen. Zo barst het nog meer van de tips. Leuk om er over te lezen omdat het voorlopig er nog niet in zit met mijn bus te rijden. Het boek is een aanrader dus om te lezen!

Ik ben benieuwd naar deel twee. Daar zouden ze nu mee bezig moeten zijn 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter