Wecken voor onderweg

Wecken wordt hipper, het is de manier om met weinig energie verbruik voedsel lange tijd goed te houden. Handig voor in de camper voor een weekend weg.

Wecken wordt weer wat hipper, het woord wordt vaker gebruikt. In mijn persoonlijke blog heb ik wat over de geschiedenis en de stappen verteld van het wecken. Maar eigenlijk is het voor een camper ook best wel een handige bezigheid. Het voordeel van geweckt voedsel is dat het niet gekoeld bewaard hoeft te worden.

In een camper is een koelkast eigenlijk altijd te klein, dus de ruimte is kostbaar. Misschien is het alleen handig voor een weekend weg? Maar zelfs voor lange trippen kan wecken voor onderweg handig zijn.

Stel dat je op stap bent met de camper en lekker wilt eten. Dan kan je een kastje open trekken en daar wat potten uit halen. Alleen even opwarmen en je hebt stoofvlees met een gekookt aardappeltje op de camping. En in de koelkast kan je dan een biertje of dessert doen.

Gevuld met pompoensoep

Het klinkt natuurlijk mooier dan het is. Het is niet ideaal voor de man/vrouw die langere tijd op reis is. Je moet een hoop spullen (potten) meenemen en als ze leeg zijn dan zit je met een hoop troep. Op een VW fornuis is het lastig om de potten opnieuw te vullen. Het is dus prima voor een weekend, maar niet geweldig als je een paar weken onderweg bent.

Tenzij je gebruik maakt van een Dutch Oven onderweg. Dan zou je zelfs onderweg nog je eigen weckacties kunnen doen. Met een aantal kooltjes kan je de temperatuur goed regelen en zo potten opnieuw verzegelen. Dagen reizen, dag eten maken, dagen reizen, etc. Het is een idee. Zo kan je in voedselrijke gebieden veel inslaan en in voedselarme gebieden interen op je voorraad. En zit je niet de hele tijd aan gedroogd vlees of te vechten tegen overvolle koelkast. Immers kan je een glazen pot gewoon in de kast zetten en open maken voor gebruik.

Geef een reactie