Op stap met de Roadii

We gingen met onze nieuwe aanwinst op stap, namelijk een Roadii. Hiermee konden we een vuurtje stoken, barbecueen en in de Dutch Oven koken.

Onze laatste trip gingen we, bij gebrek aan een werkende bus, met de Toyota Land Cruiser op stap. Dat was wel een teleurstelling, maar ik had ook wel iets om naar uit te kijken. Vlak voor mijn vakantie had ik namelijk een Roadii aangeschaft. Bij Campervan Culture gebruiken ze het ding al jaren als kampvuur en om op te koken.

Ik miste al tijdens onze weekend-tripjes in de Belgische Ardennen iets om een kampvuur in op te stoken. Vaak als we in het bos staan dan is het not-done om er een vuurtje te stoken. Het is een risico als het erg droog is en het past niet helemaal bij onze ‘leave-no-trace’ pogingen.

Dus een driepoot met een bak en een soort hitteschild onder de bak was eigenlijk precies wat we nodig hadden. Naast dat we er ook nog op kunnen barbecueën en de Dutch oven op hangen.

Doordat we de poten uit elkaar kunnen halen kunnen we het vrij compact opruimen. Als we de poten in de vuurschaal leggen en de plateaus daar weer bovenop dan houd je een een pakket over wat precies achter de voorstoel past.

Bij ons gaat dat alleen niet op, want we hebben ook nog de Dutch Oven en een ‘skillet’, oftewel een gietijzeren koekenpan. Omdat deze in een aparte kist zit hebben we daar alle onderdelen van de Roadii ook in gedaan. Dat scheelt weer gerammel achter mijn stoel. Dan blijft de vuurschaal leeg en kunnen we hout meenemen dat we onderweg vinden.

Ik heb het één keer gebruikt met houtskool en dat was geen groot succes, het was ook geen ramp, maar het is beter als je er echt hout in stookt. Dan wordt hij goed heet, ik moet alleen niet vergeten om er af en toe een blokje op te gooien. Dankzij de kettingen kan je de hoogte instellen zodat het vlees niet verbrand door de vlammen. Hieronder zie je wat foto’s van het gebruik van de Roadii.

Dit was trouwens een prachtig plekje om te staan met een uitzicht op het Garda meer. Behalve dat er af en toe wat wandelaars voorbij kwamen was het haast idyllisch.

Over de Roadii heeft Campervan Culture trouwens een filmpje over het apparaat gemaakt en hoe je het kan gebruiken.

Koop je Roadii op de website van Roadii.co.uk of via Campervan Culture.

Geef een reactie