Soms wil je ergens op een mooie plek stoppen, een biertje drinken, wat eten en dan meteen lekker in je bus in slaap vallen. Op doorreis zou zoiets bijvoorbeeld ideaal zijn. Op Wildcamping.co.uk  snappen ze dat wel en verzamelen ze pubstops in Engeland die het fijn vinden als je bij ze parkeert, wat bij ze nuttigt en dan op de parkeerplaats in slaap valt.

Let wel, deze punten zijn verzameld door forumleden, dus wellicht is het soms verstandig om van te voren even te vragen of je er kan slapen alvorens jezelf vol te gieten. Er zijn pubs die zelfs een plekje voor je reserveren op de parkeerplaats als je van te voren belt. Lees hier de etiquette.

De lijst staat hier: NEW Pubstops from the Internet 🙂
Maar ik vond het handiger om er waypoints van te maken en deze te plaatsen in een GPX bestand. Die zie je hieronder en kan je eventueel hier downloaden: Pubstops in Engeland. Hieronder de kaart.

klik hier voor een grotere versie.

Het zal niet vaak gebeuren, maar het gebeurt dat mensen op het terrein slapen en niet bij de pub eten. Stom, want je gebruikt hun gast vrijheid zonder ze iets er voor terug te geven. Ik hoor wel eens klachten van mensen dat in bosjes wordt gescheten of zelfs een toilet tank op het terrein wordt geleegd. Ik hoop dat nu ik deze adressen deel men geen misbruik maakt van hun gastvrijheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter