schoolbus

Een typische schoolbus

Ooit eens heb ik de gedachte gehad dat ik één van de gepensioneerde Amerikaanse schoolbussen zou hebben en we met de vriendengroep ermee op wintersport zouden gaan of… naar Zuid-Frankrijk, of whatever. Er is zoveel mogelijk, denk je. Tegenwoordig met de huidige brandstofprijs zou ik er wel drie keer over nadenken. In zo’n bus zit al gauw een Cummins 6.75 litre 6 Cylinder in lijn TurboDiesel met een 5 speed Allison automatische versnellingsbak. Een beetje redelijk er mee rijden levert een verbruik op van 1L op 3,7km. Het scheelt dat de dieselprijs nu even op €1,263 staat, maar een retour-ritje naar de Veluwe kost je dan toch zomaar 82 euro aan brandstof voor 119km.

In Amerika is de brandstof nog wat goedkoper en daar maken ze er mooie projecten van. Ik schrijf ze hier ook even op als een soort naslagwerk.

A Restless Transplant

Zelf woont hij niet in zo’n bus maar trof mensen aan die in zo’n bus woont. Het is mooi afgewerkt met hout en boven in de T3 is de slaapkamer. Meer foto’s vind je hier.
transplant schoolbus

Hank bought a bus

Als een schoolproject verbouwd Hank een schoolbus. Vooral de modulaire opbouw en het aanpassingsvermogen verbaasde me erg. Overdag is het een zitkamer of kantoor en ’s avonds bouw je hem om naar allerlei bedden. Vooral goed is ook dat hij gebruik maakt van al het licht. Hier vind je meer foto’s. Hier zie je een interview met hem.

bus ombouwen

Froot vond een bus

Op Froot.nl staat een artikel over een Amerikaanse schoolbus. Geen idee wie het gemaakt heeft maar het artikel vind je hier: Oude schoolbus omgetoverd tot camper. Best grappig zo’n een oude houtkachel.

Schoolbus Froot

Six Australians bought a bus

Nou ja de titel zegt het. Soms vaag ik me wel eens af of dat een verplichting is, zulke toffe tekeningen maken voordat je met zo’n project begint. Ik kan dat niet, toch zie je het heel vaak bij allerlei projecten. Foto’s van de verbouwing vind je hier. (mirror)

bus-drawing

Bus Life

Deze inrichting van een schoolbus is heel licht. Wel prettig. Hier zijn wel alle ramen open en vrij gehouden.

Oude NZH bus op marktplaats

Hier zie ik meteen waarom het prettig is om veel licht te hebben. Deze bus heeft één kant helemaal verduisterd en dat maakt het binnen haast een beetje deprimerend donker.

Hier op het Camperforum bouwt iemand een oude NZH bus om.

Den Oudsten Daf

Den Oudsten Daf

Mooie toevoeging van Niels (zie comment):