van·life
home is where you park it, living in a van

Intussen is het een hele reeks geworden, living the Vanlife. Nu een wat meer praktische blog-post hierover, er is iemand in België die stap voor stap uitlegt wat hij allemaal aan zijn bus heeft gedaan en waarom. Verder nog wat andere dingen dan een bus, deze post is wat meer gefocust op Europa ipv steeds Amerika. Living the #Vanlife, deel 6!

Vandogtraveller

Via via kwam ik op zijn website terecht en ik was onder de indruk. Een doener! Hij gaat gewoon en is momenteel aan het reizen. Hij kocht een busje, bouwde het naar wens en is nu langdurig aan het reizen. Hij is ook een type dat zijn wildkampeer plekjes deelt, dus dat is een groot plus punt. Intussen heb ik een lijstje van plekken in Engeland die ik graag eens ga bezoeken. Hij heeft ook een boek geschreven over het ombouwen van zijn busje, eentje dat momenteel op mijn ereader staat. Check zijn website en natuurlijk zit Mike Hudson van Vandogtraveller ook op Instagram.

Volvo C304/TGB 13 Expedition Camper

Met die kop heb je al meteen mijn aandacht. Mijn ouders reden vroeger Volvo, zelf heb ik een Volvo gehad. Living the Vanlife in een Volvo zou dan ook fantastisch zijn. Voor mezelf is de T3 wat handiger, betaalbaarder, maar ik kijk graag naar de laplanders. Dit is een Deens koppel met een Deense website, (lang leve Google Translate), daarnaast ook nog een leuke t-shirt webshop trouwens. Zoals ieder project is er ergens wel een topic in een forum waar ze de keuzes bespreken, zo ook voor dit tweetal. Dat vind je op Pirate4x4.com/forum. En hier hun foto-album.

Een Zwitserse T5 in de USA

Men ziet een mooie T5 camper waar een Zwitser mee blijkt te reizen. Na een verzoekje wil hij wel even een rondleiding in zijn wagen geven. Met zijn vrouw is hij door Amerika aan het trekken en hij heeft kosten noch moeite gespaard om de spullen voor elkaar te krijgen.

Pössl van Mart en Erik

Van de gasbonbon (fles) tot een zelfgemaakt muggenscherm in de schuifdeur. Deze mensen beschrijven alles wat ze aan de, al standaard camper, hebben gedaan. Zinnige tips staan hier zeker tussen en met veel plezier heb ik de website doorgenomen. Hier vind je hun website; EVB. En hier specifiek het stukje over de camper; De Pössl camper. Helaas verder geen filmpje bij deze site, maar ze maken alles goed met de tekst.