van·life
home is where you park it, living in a van

Ik blijf leuke filmpjes tegenkomen, vooral omdat ik aan het wachten ben op mijn bus. Om me toch een beetje bezig te houden met bus-zaken en mijn ongeduld een beetje te susses zit ik regelmatig filmpjes te kijken. En van YouTube kom je van het ene filmpje naar het andere filmpje. En via Google van het ene naar het andere blog. Living the #Vanlife, deel 3.

Moderne hippies

Op DesignClaud hebben ze een aantal blogposts over mensen die in bussen leven.
Klik op de foto om naar een blog-post over deze mensen te gaan.

Westfalia campervan as minimal nomadic home in Santa Barbara

Bijvoorbeeld deze vind ik erg leuk. Een jongen die gewoon werkt, natuurlijk van het strand houdt en minder huur wilde betalen woont in een VW bus uit 1985. Het leuke van het filmpje is dat hij een hele rondleiding geeft. Zo zie je snel de basic uitrusting van een T3 campervan.

Tiny home, VW road trip adventure

Deze dame verzamelt korte clips van mensen die in bussen wonen. Zelf heeft ze dit ook gedaan en hier een redelijk lange documentaire van gemaakt. Wellicht interessant om eens te bekijken.

Een Engelse dubbeldekker naar camper

Deze man is erg handig en bouw het interieur van zijn bus zelf. Al met al ziet het er mooi uit! Het enige wat me zorgen maakt is dat hij hem waarschijnlijk parkeert en nooit meer verplaatst. Zonde van de bus en de toepasbaarheid. Niet helemaal #Vanlife, maar toch ook wel interessant om te zien.

Wonen in een camper

Dit keer geen filmpje maar een blog waarin in het Nederlands wordt uitgelegd hoe het werkt: Wonen in een camper. Daarnaast ook wat mooie voorbeelden zoals het onderstaande plaatje. Wat posts wat mij opviel/beviel:

Buscamper van een schoolbus: Bluebird

Buscamper van een schoolbus: Bluebird

True costs of #Vanlife

Hier trekt iemand het romantische Vanlife in perspectief:
The True Cost of #Vanlife

Nog meer #Vanlife posts