van·life
home is where you park it, living in a van

Hier en daar blijven mensen opvallen die mooi schrijven, mooie foto’s maken of leuke filmpjes maken. Hier weer een aantal die me opvielen en de moeite waard zijn online te bezoeken. Living the #Vanlife, deel 7! Ditmaal een verzameling over de hele wereld en niet alleen maar die Amerikanen.

NL – Vanagoings

# update # Tegenwoordig gaan ze onder de slogan; Live slow, drive slower #
Al sinds jaar en dag volg ik Hedwig (@hedcandy) op Twitter alhoewel ik de laatste 2 a 3 jaar nauwelijks nog op twitter kijk. Toch spiek ik af en toe en viel me op dat Hedwig met haar vriend Jeroen ook in het #Vanlife is gestapt. En hoe toepasselijk, ze doen het in een T3. En noemen het nomadenleven; Vanagoings. Je kan de verhalen lezen op de website; Vanagoings – becausewevan.com en natuurlijk volgen op Instagram;

[wdi_feed id=”5″]

Zie hier het Instagram account.
En hier een interview met de reizigers: ChapterFriday.com.
En nog eentje met beeld op AT5.
En hun website; Becausewevan.com

USA: Searching for Zero

Een stel dat een busje opknapte en er nu in wonen. Hij is een fotograaf (en dat zie je wel) en zij ziet Vanlife als een leuk experiment. Dit resulteert in een drukke Facebook verschijning en ook leuke artikelen op het blog. Een voorbeeld; Van Life | Home Is Not Where You Park It. Of de aanloop naar hun project; Behind the Scenes | Two Years Ago, Today.

Check hier hun website,
En natuurlijk Instagram.
Of Snapchat, zoeken op; searching4sero

USA:The Vanual

Een designer die zijn bus ombouwt, dat moet iets moois worden, of in ieder geval iets doordacht. En inderdaad, zijn plafond en kastjes bekleding komen uit een oude kerk. Het ziet er gelikt uit en zijn gedachte achter alles twee doelen te geven is ook een nuttige gedachte om te volgen. De bank is ook een bed. Het keukenkastje is ook een bureau, etc.

Hij heeft ook een gelikte website trouwens…. Leuk om naar te kijken en doorheen te klikken. Hij bouwt zijn bus en is erg behulpzaam met wat hij allemaal heeft gedaan, hoe hij het heeft gedaan en met welke attributen. Daarnaast denkt hij ook na over de filosofie achter het wonen in je bus.


De foto’s blijven eigendom van Zach Both.

Ook hij post het één en ander op Instagram.
Zijn mooie website.
Hij had ook een persbericht uitgestuurd over zijn avontuur.

Polen: Busem Przez Swiat (Bus around the world)

Een Pools stel dat de wereld rond rijdt. Op het moment van schrijven zijn ze in Europa, Afrika, IJsland, Amerika geweest en momenteel zijn ze in Australië. Ze schrijven, fotograferen en filmen een hoop. Ze zijn ook al sinds 2010 bezig met het avontuur.

Volg ze op Instagram.
Check de uitgebreide website.
Allerlei flimpjes op YouTube
E
n natuurlijk hebben ze ook een Facebook pagina.

Alleen dat Pools af en toe….

USA: Lara’s Adventures – Vanlife

Nog een Amerikaan…. Ach ja ze hebben het Vanlife uitgevonden. Deze dame viel me op via de Australische Vanlife website, ze heeft uitgebreid beschreven hoe ze haar bus heeft omgebouwd tot mobiel huis. Check het hier; Vanlife on Lara Banker.com. Duidelijke plaatjes, mooie inspiratie en natuurlijk ontbreken de gebruikelijke vragen aan iemand die in een Van woont weer niet. (waar douche je, waar plas je, etc.)

Lara Banker Adventure blog

Australië – Vanlife

Een hele berg verhalen van Vanlife…. zo ook een aantal die hier op ons blog voorbij is gekomen. Maar geweldig om op een druilerige avond eens doorheen te klikken en inspiratie op te doen. Zie hier de website: Vanlife.com.au/vanlifediaries