Originele T3 syncro Westfalia

Hier heb ik wat foto’s van een originele T3 syncro Westfalia, gepikt uit een Ebay advertentie. T3 syncro’s zijn schaars, originele Westfalia’s helemaal.

Als je op mijn Syncro pagina kijkt zie je dat Volkswagen T3 Syncro’s vrij zeldzaam zijn. Ze beslaan maar 3,34% van de totale productie. Dat merk je in de prijs van onderdelen en dat je veel meer betaald voor een syncro. Volkswagen T3’s aangepakt door Westfalia met een mooi interieur zijn ook iets zeldzamer dan de doorsnee bus. De precieze cijfers weet ik niet, maar een originele T3 syncro Westfalia camper is geld waard.

Wat nou als je deze twee bijzondere uitvoeringen combineert, dan heb je helemaal een bijzondere auto. Ik zag er toevallig eentje op Ebay een aantal jaar geleden. Hier wat details foto van dit unieke exemplaar ook nog eens twee sperren en volgens mij helemaal in de originele afwerking.

Je kan deze foto’s ook hier downloaden in een zip file.
De advertentie had ook een video file;

Toevallig heeft Robin, Westyman, een filmpje gemaakt over een originele T3 Syncro Westfalia. Zie hem hier en check voor al ook zijn website: Westyman.com.

In de foto’s en het filmpje zie je dat deze camper een Joker is. Dit is eigenlijk de opvolger van het “Camping” model hoe de auto tot najaar 1983 werd genoemd. De types daarna werden;

  • Joker – opvolger van de Camping
  • Club Joker – een goedkope, iets gestripte, Joker variant
  • Atlantic – Eigenlijk een opgeleukte Joker met meegespoten spiegels, geïsoleerde ramen en netjes afgewerkt binnen in.

Geef een reactie