Originele T3 syncro Westfalia

Hier heb ik wat foto’s van een originele T3 syncro Westfalia, gepikt uit een Ebay advertentie. T3 syncro’s zijn schaars, originele Westfalia’s helemaal.

Het is altijd fijn om foto’s te bewaren van dingen voor later als inspiratie of gewoon omdat het leuk is om naar te kijken. Zie ook de foto’s van een Westfalia camper in een andere post.

Als je op mijn Syncro pagina kijkt zie je dat Volkswagen T3 Syncro’s vrij zeldzaam zijn. Ze beslaan maar 3,34% van de totale productie. Dat merk je in de prijs van onderdelen en dat je veel meer betaald voor een syncro. Volkswagen T3’s aangepakt door Westfalia met een mooi interieur zijn ook iets zeldzamer dan de doorsnee bus. De precieze cijfers weet ik niet, maar een originele T3 syncro Westfalia camper is geld waard.

Wat nou als je deze twee bijzondere uitvoeringen combineert, dan heb je helemaal een bijzondere auto. Ik zag er toevallig eentje op Ebay een aantal jaar geleden. Hier wat details foto van dit unieke exemplaar ook nog eens twee sperren en volgens mij helemaal in de originele afwerking.

Je kan deze foto’s ook hier downloaden in een zip file.
De advertentie had ook een video file;

https://vimeo.com/262343836

Toevallig heeft Robin, Westyman, een filmpje gemaakt over een originele T3 Syncro Westfalia. Zie hem hier en check voor al ook zijn website: Westyman.com.

In de foto’s en het filmpje zie je dat deze camper een Joker is. Dit is eigenlijk de opvolger van het “Camping” model hoe de auto tot najaar 1983 werd genoemd. De types daarna werden;

  • Joker – opvolger van de Camping
  • Club Joker – een goedkope, iets gestripte, Joker variant
  • Atlantic – Eigenlijk een opgeleukte Joker met meegespoten spiegels, geïsoleerde ramen en netjes afgewerkt binnen in.

Nog een YouTube filmpje over de Westfalia Syncro:

Meer syncro posts

Over de 4×4 van Volkswagen is veel te vertellen, dus hieronder meer informatie over syncro’s.

Geef een reactie