Syncro brandstoftank niveau sensor

Op TheSamba.com staat een artikel over het vervangen van een Syncro brandstoftank niveau sensor terwijl deze nog in de bus hangt. Het kan!

Hieronder enkele foto’s voor zij die overwegen de afzender van de brandstofmeter op uw Syncro te vervangen.

Eerste tip: wees geduldig.
Het kost tijd om die roestige 10 mm moeren te verwijderen, draai ze * vele * keren heen en weer en gebruik veel olie.

Ten tweede: breek geen bouten
Het verwijderen van de metalen binnenring met de bouten erop zal een stuk meer aan frustratie toevoegen. Het is een redelijk stevig stuk metaal en je kunt maar één hand tegelijk in de tank krijgen. Als je geluk hebt dan kan je de bouten er zo af draaien. En anders moet je in een kleine ruimte de bouten doorzaken en een manier bedenken om het metaalvijlsel uit de tank te houden.

Ten derde: je moet de tank bijna leeg laten leeglopen
Ik had genoeg gereden, 320km, en het brandstofpeil viel met de onderkant van de opening. Als je de leiding van de brandstofpomp los haalt kan je hem ook steken in een tank en zo benzine uit de tank laten pompen. Gek, maar het werkt.

Het kostte me ongeveer 2 uur om de bus op te krikken, alles schoon te maken en het koolstoffilter (Amerikaanse versie van de tank) en het brandstoffilter eraf te halen.

Ik heb vervolgens alles overgoten met WD40 en heb het tot de volgende dag laten staan. De rest van het werk kostte ongeveer 4 uur, daarna opruimen. Je hebt alle ruimte nodig die je kunt krijgen. Koop een ECHT HELDERE hoofdlamp en als je ouder bent dan 50, pak dan je leesbril.

Ik verwijderde de verschillende tie-wraps die de draadboom vasthield die over de bodem van de cirkelvormige plaat lopen, deed er losjes een tie-wrap omheen en bond daar een klein touw aan om ze een beetje aan de kant te trekken. Dat maakt het makkelijker om bij de moeren rechtsonder te komen.

Ik heb remreiniger gebruikt om het gebied rond de opening schoon te maken. Als je reist veel over bosrijke wegen en verzamel je daar veel zand en kleine rotsen. Maak het grondig schoon, je wilt dat spul niet in uw benzinetank.

Deze blog-post is een vertaling van TheSamba.com – Syncro Fuel Gauge Sender Replacement. En hier is nog wat discussie over welk onderdeel je gebruikt voor vervanging; TheSamba.com – Syncro Fuel Tank Level Sensor Replacement.

2 reacties

Hi

Is het aan te raden om hem sowieso te vervangen? Mijne lijkt goed genoeg te werken, maar is wel roestig. heb de tank er nog uit, maar twijfel of de EUR 50 niet beter bespaard kan blijven… Ideeen?

Geef een reactie