Kilometerteller repareren

De dagteller en kilometer teller kunnen ineens stoppen met werken. Het is makkelijk te repareren: Het ligt aan 1 tandwieltje.

Ik had het probleem dat mijn dagteller niet meer optelde en daarna viel het me op dat hetzelfde gold voor de kilometerteller. Ik kon nog steeds mijn snelheid aflezen, maar de kilometers stonden stil. Als je gaat zoeken op internet vind je de reden: een tandwiel gaat te ver omhoog waardoor het niet mere het wormwieltje aandrijft. Als je dit tandwieltje terug duwt werkt alles weer.

Zoals je hierboven ziet zijn er allerlei trucs uitgevoerd om te voorkomen dat het wieltje naar boven blijft lopen. Dit is de eerste keer dat het mij overkomt dus ik heb hem gewoon terug geduwd in de hoop dat het weer een tijd duurt voordat hij zich weer naar boven werkt.

Het is een simpele reparatie. Je moet alleen het dashboard (dus het teller-huis) loshalen en aan de zijkant van de kilometer teller zie je het tandwieltje zitten. Hieronder bij de bronnen zie je allerlei methodes om het tandwieltje op de plek te houden. Van lijmen tot schroeven.

Bronnen

Geef een reactie