Interieur bekleding & muziek

Het interieur van de bus verdient een opknapbeurt, vooral de bekleding.We halen muziek uit een JBL box op het dashboard

Van buiten ziet de bus er stralend uit, maar van binnen is het lelijk metaal. Sommige plekken worden bedekt met panelen, sommige met bekleding en sommige delen met op andere manieren. Hier een samenvatting van wat dingen die we hebben uitgevoerd;

Bekleden

We kochten stof met spuitlijm en deze hebben we in een paar dagen rond de voorstoelen en onder het dashboard geplakt. Het ziet er meteen stralend uit en uiteindelijk met nette vloermatten bij JustCarpets.nl ziet het er strak uit.

Panelen

We hadden nog panelen liggen van een multivan inrichting die er echt niet uit zagen. Maar met een laagje raptor-liner werden ze ineens weer fris en zien ze er goed uit. De kleur is trouwens VW L466. Ik hoopte dat er meer contrast was met de L345 kleur van de carrosserie, maar toch is het een nette oplossing geworden.

Achterin heb ik 1 raam en 1 blindpaneel. Het blindpaneel heb ik bedekt met isolatie van schaapswol en afgedekt met een ijzeren plaat. Langs een deel staat een kastje nagemaakt van Westfalia.

Vilt op het staal

We hebben het staal bekleed met vilt, dit plakken we met spuitlijm vast. Het vilt ademt dus we plakken het grotendeels over de zwarte plaat heen. We moeten alleen nog iets verzinnen voor de overgang van het paneel en het vilt.

JBL boxje

We hebben ook besloten geen boxjes meer in de deuren te doen, om zo de deur wat strakker te houden. Daarnaast schuurde de oude tegen het dashboard. We hebben in een aantal filmpjes gezien dat men een boxje op het dashboard zet.

inspiratie: Simon en Benedikt

En dit is onze variant er op. Het is nog steeds een concept, als we het dashboard er uit halen dan ga ik het houten balkje opnieuw zagen in een perfecte hoek en vastschroeven zodat het netter aansluit op het dashboard.

Asbak

Als je op let dat zie je ook een bakje. De asbak heb ik namelijk verwijderd. We roken niet. Dus de asbak is nu een 3d geprint bakje. Veel handiger.

Geef een reactie