Forumlid van de maand

Af en toe wordt iemand in het zonnetje gezet op het bus-forum. Nu was ik het en deel ik het hier nog even. Forumlid v/d maand maart 2016.

Af en toe wordt iemand in het zonnetje gezet op het bus-forum. Zo was het ook een keertje mijn beurt en dat wilde ik hier ook gewoon wat delen. Hier zie je dat originele draadje: Forumlid van de maand, maart 2016

1. Wat is je gebruikersnaam op het forum?

BeakerFlo

2. Wie ben je en hoe oud ben je?

Ik ben Floris, geboren en getogen in Warmenhuizen in 1979. Dus intussen ben ik alweer 37.

Tijdens een maritieme training

3. Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik worstel in de IT wereld. Ik ben goed met computers en eerst zat ik in het beheer, later ZZP’er op projectbasis en tegenwoordig probeer ik het lesgeven in de IT eens uit als Microsoft Certified Trainer.

Bus meeting in Warmenhuizen

4. Wat zijn je hobby’s?

Ik rijd graag op de motor. En lesgeven hoort er eigenlijk ook wel bij. Intussen ben ik duikinstructeur, maritiem trainer, ski-instructeur, bootcamp instructeur geweest. Maar verder onderneem ik graag dingen. Ik lust graag een biertje met vrienden, lees de laatste tijd weer veel, ga op stap met terreinrijden en maak hier filmpjes van.

5. Wat voor bus heb je?

Ik had een gele bus uit 1983. Rot en motorisch slecht. De motor heb ik opgeknapt en zo heb ik er een hele tijd mee gereden. Ook als skileraar reed ik er mee naar Oostenrijk. Wel geduld hebben als je met een 1.6D lange glooiende wegen rijdt omhoog. Daarna ging ik op zoek naar iets beters, mijn gele bus raakte op de sloop. Ik kocht een witte T3 Syncro 16″. Helaas reed ik tijdens een vakantie het oliefilter er onder vandaan en sinds dien ben ik bezig om de kapotte 2.1 DJ motor te vervangen voor een 2.5 Subaru motor.

Marktplaats advertentie – voor

6. Hoe ben je aan een VW bus (virus) gekomen?

Ik wilde graag een buscamper. Ik keek naar sprinters omdat deze veel gebruikt werden door vrienden. Deze waren te duur en toen begon ik naar oudere modellen te kijken en verbreedde ik mijn zoektocht ook naar VW. Zo kwam ik de gele T3 tegen en sindsdien ben ik aan T3 verslingerd geraakt.

De Witte Syncro

7. Heeft je bus een koosnaam en hoe kwam je daar op?

Nog geen naam… mijn vriendin en ik willen er graag eerst weer in gaan rijden voordat we het een naam kunnen geven.

Beide bussen samen

8. Welke landen heb je inmiddels bezocht met de bus, wat is je eventuele favoriete bestemming en wat is de droomplek om nog eens te bezoeken met de bus?

België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk heb ik bezocht met de bus. Ik heb er ook regelmatig in geslapen toen ik in Den Haag werkte en de volgende ochtend weer op tijd op het werk moest zijn. Grappig om mijn collegae uit te leggen dat ik onder het viaduct sliep, in mijn bus weliswaar.

Ik wil nog graag naar Engeland, Oost-Europa, Noorwegen…. Ook hoop ik dat mijn bus klaar is voor de Ramble Rally, geen idee waar ik dan terecht kom omdat die Rally door landen gaat wat je van te voren niet weet.

9. Wat betekent het VW Bus Forum voor jou?

Het forum heeft voor mij aardig wat informatie opgeleverd. Ik wis niet van de hoed of de rand en met behulp van het forum kon ik afblazen, informatie inwinnen en successen delen. Daarnaast heb ik een paar keer een weekend georganiseerd dankzij het bus-forum. Zo kon ik een weekend me omringen met andere T3 busjes waar ik met veel plezier naar keek. Zoveel mensen, zoveel inrichtingen van busjes.

Subaru blok voor de bus

10. Tot slot, wil je verder nog iets kwijt?

Ik wil iedereen bedanken voor de tijd die ze steken in het bus-forum. Dat was voor mij als nieuweling cruciaal. Hopelijk kunnen we nog jarenlang met elkaar discussiëren, strijden, lachen en gezellig afspreken 🙂 Ooit als mijn bus klaar is dan ga ik er mee de bossen in bij Bouillon. Hopelijk wilt iedereen mee 🙂

Kijk ook vooral eens op Beakerbus (http://beakerbus.nl) voor mijn opknap-projecten en meer info over syncro’s. Alhoewel je natuurlijk ook naar de ‘draadjes’ hier kan kijken:
Bus-Forum: Mijn 16″ Syncro | bezig: 2.5L Subaru en de remmen!
Bus-Forum: Opknappen: 1.9L 1Y, geluidsisolatie, verwarming, etc

https://vimeo.com/68481152

Geef een reactie