De Ramble Rally 2015

De eerste keer dat de Ramble Rally werd georganiseerd waren wij er bij, in 2015. Ik wilde met de bus, het werd een VW Golf cabrio. Met videoverslagen.

De Ramble Rally ging door;

  • Nederland (officieel geen Ramble land)
  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • Italië
  • Slovenië
  • Kroatië
  • Bosnië

Elke dag sliepen we in mooie hotels en hebben nieuwe vrienden gemaakt. Indrukwekkend waren de Baltische staten waar de restanten van de oorlog nog duidelijk aanwezig waren. Huizen gesloopt, verlaten, kogelgaten in huizen en vele borden met mijn-waarschuwingen. Kroatië langs de kust verbaasde ons en Oostenrijk zomers in het groen was een ware traktatie. We hebben een hoop ideeën opgedaan voor toekomstige vakanties.

Petra en ik reden mee in een Golf cabrio, geleend van onze vriend Martijn. We zijn enthousiaste filmers dus je ziet allerlei shots van onderweg. De wegen, de mensen en natuurlijk het autorijden.

Afstanden

rit naar hotel/briefing330km
rit van dag 1550km
rit van dag 2413km
rit van dag 3522km
rit van dag 4492km
rit van dag 5567km
rit naar huis1013km
Totaal van thuis tot thuis3.907km

Ik heb een aantal posts geschreven ter begeleiding van mijn video materiaal. Je vindt ze onderaan deze pagina. Autowereld.com reed ook mee en heeft een dossier er over geschreven, aanrader 🙂

The Ramble Rally, de 5-daagse rally door Europa waarvan niemand het begin- of eindpunt weet. Puur autorijden over de mooiste wegen van Europa!

Ramble Rally

Je moet op een gegeven moment iets nieuws proberen. Nog nooit eerder was de Ramble Rally georganiseerd, maar de mensen verantwoordelijk voor deze rit hebben wel wat ervaring met de bekende Garbage Run. Deze run is keer op keer binnen een mum van tijd uitverkocht. De Ramble Rally wordt een ander soort race zeggen ze; meer gefocust op over de mooiste wegen van Europa rijden.

Volgens de website:

The Ramble Rally draait om avontuur en autorijden waarbij je van tevoren geen flauw benul hebt waar je naartoe gaat of waar je terecht komt. Je krijgt twee garanties: – Je gaat de allermooiste wegen van Europa rijden – Je kunt na afloop in 1 dag weer naar Nederland rijden

Ramble Rally

Uiteraard hadden we ons opgegeven. Van elke dag hebben we een filmpje gemaakt, hieronder vind je de verslagen met filmpjes;

https://vimeo.com/128740551
https://vimeo.com/128841040
https://vimeo.com/129151761
https://vimeo.com/129343365
https://vimeo.com/129480044
https://vimeo.com/129593531

Andere Ramble Rallies

Andere verhalen van Ramble Rally reizen.

Geef een reactie