Waka Waka Base 10

Waka Waka Base 10

Toen ik in mijn gele bus bij mijn werk overnachtte zorgde ik er voor dat al mijn apparaten op het werk opgeladen waren zodat ik een avond en nacht zonder stroom kon leven. Zo lag ik uitgebreid een filmpje te kijken en ging ik internet op via mijn iPhone. Als ik op vakantie ga of een tijdje het vanlife-leven op me neem kom ik niet weg met af en toe opladen. Voor mijn iPhone, eReader, Go Pro’s en andere gadgets heb ik een oplossing gevonden wat los staat van mijn bus.

In mei heb ik een experiment gehouden, ik heb een maand lang mijn iPhone en wat andere apparaten alleen maar opgeladen via de Waka Waka Base 10 welke weer opgeladen werd door de zon. Het werkte prima en heb geen één keer vals hoeven spelen. Deze Base 10 is een 10.000mAh batterij met een zonnepaneel van 10W. Je leest er hier meer over op mijn persoonlijke blog.

Wat me opviel tijdens het experiment was dat met prachtig stralend weer kon ik de Waka Waka achter een ruit veel meer opladen dan dat de accu kon bevatten. Was het wisselvallig of grijs buiten moest ik het zonnepaneel echt buiten leggen wilde het enig nut hebben. Daarnaast moet je de Waka Waka wel de hele dag ergens hebben liggen waar het daglicht er volledig op valt. Meenemen naar een lokatie lukt dan niet, daarvoor gebruikte ik de powerbank die ik weer met de WakaWaka oplaadde.

Met een combinatie van wisselvallige en stralende zonnige dagen heb ik geen enkele keer naar het stopcontact hoeven grijpen. Vooraf dacht ik dat het haalbaar was alleen mijn iPhone te laden vanaf de WakaWaka, later in het experiment laadde ik zelfs andere apparaten en nam ik de WakaWaka zelfs mee waardoor hij geen kans kreeg op te laden via de zon.
Meer informatie over mijn experiment vind je hier: iPhone zonder stopcontact.