Walter, the bus

In Amerika is Walter, the bus, een begrip. Het is een T1, maar dan een groter. Het grootste hippie busje ter wereld. Een rijdende kroeg, feesttent, huis.

Walter on Burning man

Moet je voorstellen dat je op een festival in de woestijn bent. Het is 2009 en je bent op een festival waarbij je al je spullen zelf mee moet nemen. De meesten doen dit in gave busjes, mooie auto’s of gewoon domweg campers. Ineens komt er in de verte een T1 busje aanrijden, maar hoe dichterbij hij komt, hoe groter hij word. Het is Walter, the bus, een grote replica van een T1 bus en het festival is Burning Man van 2009.

Hoe kan je zo’n grote bus bouwen? Nou met heel veel tijd, geduld en een hele grote wagen als basis. De naam Walter is niet voor niets, hij is gebouwd om een Walter truck heen. Als je googled op ‘Walter fire truck‘ vind je ook aardig wat exemplaren. Ze hebben de belangrijkste troep op en om de truck heen gestript, het dak boven de cabine open gesloopt en vervolgens zijn ze gaan bouwen.

De voorruit van de brandweerwagen is verhoudingsgewijs veel te laag voor de cabine van een grote T1. Ze hebben het dak daarom weg gehaald en de besturing verlengd naar boven. Daarna hebben ze het interieur zo ingericht dat men beneden en boven kan verblijven. Vanuit boven heb je door de enorme gaten, waar bij het origineel ramen zitten, een prachtig uitzicht over…. alles. Want Walter torent overal bovenuit.

Hij is 8 feet (2,44m) breed en 13 feet (~4m) hoog. Hij weegt 8.850kg en staat daarom ook in een flinke garage als hij niet wordt gebruikt. Als je 8 volkswagen busjes neemt, 4 busjes neerzet twee-aan-twee en hierop nog een laag van vier busjes zet, dan kom je aan de grootte van Walter. Verder heeft hij nog een 15,000-watt stereo, 50 speakers en een  VIP-room.

Ze zijn zeven jaar bezig geweest om de bus af te krijgen, aan het eind van het project hebben 100 mensen er aan bij gedragen. Kirk Strawn is de geestelijk vader van Walter.

Lees meer over Walter of boek hem voor een evenement (in Amerika uiteraard) op: walterthebus.org.

Geef een reactie