Chassisnummer & identificatie codes

Chassisnummer & identificatie codes decoderen kan heel wat vertellen over je Volkswagen bus. Hier leg ik uit hoe je dat op je eigen bus kan uitvoeren.

Er zijn wat codes te vinden in onze T3’s. Soms door een positie in het chassisnummer en soms staat een M-code op een plaatje ergens onder een stoel. Hier een handleiding voor de ontcijfering.

Chassisnummer

Je vindt het chassisnummer onder de auto aan de passagierskant op een zij ligger van het chassis. Met een combinatie van karakters kan je terug vinden wanneer de bus gebouwd is, waar hij van de band rolde en in Amerika kan je zelfs nog meer vinden.

– Lees hier meer over het chassisnummer ontcijferen

Plaatje onder de stoel

Onder de bestuurders stoel zit aan de binnenkant vaak een plaatje waar je het één en ander kan ontcijferen over de bus. Het type, kleurcode vind je er terug.

– Ontcijfer hier het plaatje

Sticker onder de zekeringskast

Onder de zekeringskast zit bij de meeste T3’s een sticker met allerlei relevante informatie. De beruchte M-codes staan hier ook op. Helaas is bij veel bussen de sticker al helemaal verbleekt. Mijn 33 jaar oude sticker kon ik gelukkig nog fotograferen.

Ontcijfer hier de sticker

Banden-sticker & gewichten-plaatje

Naast alle andere identificatie plaatjes kan je ook nog informatie vinden over de gewichten van de bus en welke banden er standaard onder zitten.

– Check hier de sticker en het plaatje

M-Code

Als ik via google probeer de geschiedenis of andere zaken over mijn bus te vinden kom ik altijd op enorme lijsten met allerlei m-codes. Dit zegt me verder helemaal niets. Deze codes staan voor bepaalde opties en uitvoeringen. Als je weet waar de codes staan, dan kan je uitzoeken hoe je bus vanaf fabriek is uitgerust.

Vind hier de Nederlandse lijst van m-codes

Meer identificatie posts;

Er zijn meer manieren om je bus en zijn eigenschappen te identificeren. Zie hier een verzameling.