Versnellingsbak en nieuw voordiff

Er is meer informatie over de versnellingsbak en nieuw voordiff. Dit laatste was nodig vanwege een gemene beschadiging op het duurste onderdeel.

Er kwamen allerlei berichten van Texel waar René bezig was met mijn bak. De versnellingsbak zelf is schoongemaakt, opgeknapt en het kapotte tandwiel is vervangen. Alles is weer met het juiste vet op de juiste plekken weer in elkaar gezet. Voor het eerst sinds jaren zit er weer een vacuüm doosje op de sperren. En de sperren doen het überhaupt weer.

De versnellingsbak is compleet en intussen is hij ook weer ingebouwd. Je kan foto’s hiervan zien in een andere post.

– Lees hier meer over het inbouwen: Met Friese moed verder

YES!

En toen weer wat meer slecht nieuws uit Texel. Het wormwiel was erg beschadigd en dat is een slecht teken. Als je het zo laat dan gaat het diff binnen de kortste keren weer stuk. Dus er moet een vervanging komen. René geeft aan dat het niet meer nieuw te krijgen is, ik ga op zoek en tref op de site van Bernd Jäger een aantal sets voor rond de 700 en 800 euro.

Uiteindelijk heeft René nog een differentieel in zijn magazijn liggen en maakt deze klaar voor me ter vervanging. Deze is in principe nieuw en dat zie je ook wel. René haalt hem nog even uit elkaar om de boel na te kijken.

Geef een reactie