Ramble Rally sloganIk heb een paar keer gekeken of ik mee kon rijden met de Garbage Run. Dit is een soort ‘race’ waar je met een auto, gekocht voor maximaal €500, een bepaalde route moet rijden en allerlei opdrachten moet uitvoeren. Ik had me ook ingeschreven voor de nieuwsbrief, want voor opgeven was ik steeds te laat. Via deze nieuwsbrief werd ik geattendeerd op een ander nieuw evenement dat ze gaan organiseren, de Ramble Rally.

Dit is geen race met beperkingen, je mag het in je lelijke eend rijden of met de Aston Martin Vanquish waar je altijd al van gedroomd hebt. Volgens mij is het ook geen puzzeltocht, maar vooral een toffe rit maken met een hele groep. Waarschijnlijk moeten we wel uitzoeken hoe we op onze plaats van bestemming moeten komen, of wat überhaupt ons doel van de dag is. Nu weet niemand waar de race begint en in welke landen er wordt gereden. In de FAQ staat:

Wat moet ik tegen vrienden/familie zeggen als ze vragen waar ik naartoe ga?
Dat je geen flauw benul hebt.

Nou dat is duidelijk! Ik ben benieuwd. In het reglement staat ook dat je onder geen enkele voorwaarde de route en/of bestemmingen mag communiceren. Dit zou immers de spanning en/of het nut van de rally teniet doen.

Nu wordt het tijd om snel de bus voor elkaar te boksen. Deze staat nu nog met de motor er naast in de garage.