Zo, een paar lagen verf verder ziet het geheel er netjes en strak uit. Ik heb ook even naar de oude isolatie gekeken en die zag er wat zanderig uit. Ik heb alles maar weggegooid en het wordt allemaal vervangen. Mijn VW bus opknappen, deel 6.

Oude, zanderige isolatie

Na 4 lagen gele verf en twee lagen zwarte verf ziet de motorruimte er nu zo uit, het is keurig geworden! Helaas is de gele kleur niet dezelfde als de buitenkant, maar dat valt enkel op als je de motorkap op tilt.

Gele motorruimte

Nog even een close-up, in “Mijn VW bus opknappen, deel 5” zie je een foto met één laag en je kunt nu zien dat hij mooi dekt. De criticus zal zien dat het niet keurig schilderwerk is. Er zijn hier en daar druipers te zien. Maar ach.

Een close-up van de motorruimte

Mijn moeder maakte wat leuke foto’s van mij terwijl ik aan het schilderen ben 🙂

Onder de auto :)

Op de vingers gekeken :P

Mijn oude motor had een lekke koppakking en daardoor zat er olie in het koelwater. Mijn koelwater expansievat ziet er dus behoorlijk smerig uit. Ik heb nog met Michel en wat chemische zooi geprobeerd om het schoon te maken en uiteindelijk heb ik toch maar een nieuwe gekocht.

Een vies expansievat, zwart van de olie.

Lucas hangt al snel de motor in de motorruimte. Het ziet er redelijk compleet uit! Er was nog wat problemen met voorgloeien, maar dat had te maken met de achterlichten die nog niet aangesloten waren.

Motor in de motorruimte, op zijn plek!

Helaas zijn de homokineten veel slechter dan verwacht. Er zijn hier en daar flinke beschadigingen te zien wat waarschijnlijk toe te dragen is aan slijtage. De eerste twee heb ik nog keurig schoongemaakt, de laatste twee heb ik maar in de hoek gegooid.

Vieze, smerige, zanderige, versleten, oude homokineten

Met een nieuw setje van T3bus.nl wordt alles netjes opgeknapt. Het is een mooi complete setje.

Nieuwe homokineet set

Natuurlijk is het stom om dan niet wat verf te smeren op de netjes geschuurde aandrijfassen. Een laagje RX5 en daarna een laagje zwarte RX10.

Eerste laagje op de aandrijfassen

Nog meer posts over deze bus