Algemeen

Soms zijn er dingen die niet persé aan een bus zijn gekoppeld. Dus hier een berg algemene info over kampeerspullen, niet busjes dingen, wecken, etc. Zo ga ik wel eens wildkamperen met mijn bus, maar dat kan je met elke auto doen. Of heb ik een leuke test gevonden voor apparaten, dat kan je in principe ook overal gebruiken. Living the vanlife is zelfs niet altijd in VW bussen, dus valt onder de algemene noemer.

Lees er hieronder meer over.

,

Living the Vanlife, deel 7

Living the Vanlife, deel 7 met weer mooie foto's van Searching for Zero, een Nederlands stel, bus ombouw van een designer en nog veel meer.
,

Living the Vanlife, deel 6

Alweer Living the #Vanlife, deel 6! Er is een Belg met een Pössl update, een zwaar uitgeruste T5, een Volvo C304 voor expedities en Vandogtraveller blogger!

Compressor koelbox test

Compressor koelbox test in het blad Australian 4wd action, alle bekende modellen komen langs; van Engel t/m National Luna.
Wildkamperen in de bus

Tips voor wildkamperen

Hier wat tips voor het wildkamperen. Overal kunnen we parkeren en slapen, maar wat zijn de mooie plekjes? En wat veiligheidsmaatregelen.

Overvallen met narcose gas?

Je hoort wel eens verhalen over overvallen met narcose gas. Kan dit? In theorie wel, maar ik de praktijk geloof ik het niet zo. Hier de onderbouwing.

Type 877 Kommandeurwagen

Er is een zeer zeldzame Volkswagen, een soort 4x4 kever. Hij is beter bekend als de Type 877 Kommandeurwagen. Hier heb ik wat foto's en wat verhalen.
Waka Waka Base 10
,

Waka Waka en mijn gadgets

Met de Waka Waka Base 10 wist ik met goed en wisselvallig weer mijn iPhone en andere gadgets een maand lang opgeladen te houden zonder stopcontact.
No camping

APV en zo de kampeerregels

APV en zo de kampeerregels, je mag niet overal blijven slapen. Het moet op aangewezen plekken. In die APV lees je waar je wel en niet mag slapen.
Wand'rly Family
,

Living the #Vanlife, deel 5

Living the vanlife gaat door, deel 5! Hier een Amerikaanse schoolbus, een online magazine van een reizende familie. Met de Laro door Afrika. Genoeg te zien.
drie delen naast elkaar

De M90 leger slaapzak, van KL

Enige jaren geleden zocht ik een warme slaapzak voor kampeertrips. Zo kwam ik bij de M90 leger slaapzak van de Koninklijke Landmacht terecht.
CTEK

Elektrische componenten alternatief

Eerder schreef ik over Victron componenten in mijn camper. Natuurlijk zijn hier ook alternatieven voor en die beschrijf ik hier.
Een bus met de ondergaande zon

Forumlid van de maand

Af en toe wordt iemand in het zonnetje gezet op het bus-forum. Nu was het mijn beurt. Dus mijn doopceel werd gelicht, en deel ik het hier ook nog even. Forumlid v/d maand maart 2016.

Living the Vanlife, deel 4

Living the Vanlife, deel 4 alweer van mensen die langdurig in hun bus wonen en er mee op stap gaan. Filmpjes, Instagram, websites, etc. Interessant.

Living the #Vanlife, deel 3

Op DesignClaud hebben ze een aantal blogposts over mensen die in bussen leven. En een aantal andere Vanlife verhalen.

Een multifunctionele kast

Op youtube zag ik een multifunctionele kast. Het is niets voor mijn bus, maar toch vond ik het de moeite waard om te delen. Zoveel opties in zoiets kleins.
#vanlife van A Restless Transplant

Living the #Vanlife, deel 2

Living the #Vanlife, bedacht in Amerika, wereldwijd uitgevoerd. Hier wat mensen die het doen en het op internet delen via video. Lekker om bij weg te dromen

De lego bus

Een lego Volkswagen T1, tof! Hier een klein verhaaltje er over en als je het nodig hebt, ook de handleiding om hem in elkaar te zetten.
Vanjaros Instagram
,

Memorabele Instagram foto's

Instagram is makkelijk om snel mooie foto's te delen. En zo kan je behoorlijk wat moois vinden over VW bussen. Hier een selectie die je niet moet missen.

Wecken voor onderweg

Wecken wordt hipper, het is de manier om met weinig energie verbruik voedsel lange tijd goed te houden. Handig voor in de camper voor een weekend weg.
schoolbus

Amerikaanse schoolbussen

Mensen die campers bouwen van Amerikaanse schoolbussen, hier zie je voorbeelden. Er zitten mooie ideeën tussen, het open houden van ramen lijkt essentieel.

Living the #Vanlife, deel 1

Living the #Vanlife, deel 1. Ik heb aardig wat posts van mensen gelezen en wilde het op een rij zetten. Hier heb je een voorbeeld van een aantal mensen.
,

Rij indruk Subaru Legacy 2.5

Wat zal de Rij indruk van de Subaru Legacy 2.5 zijn? Er is in Autovisie hier een uitgebreid artikel aan gewijd. Dit artikel vind je hier in dit blog.

2013: Westfriese omringdijk verslag

Met het Bus-forum hadden we een leuk evenement. Een rondrit door verschillende gebieden in Noord-Holland en er omheen gezellig slapen en BBQ-en. Hierbij het verslag van 2013.

Vervallen vrijstelling motorrijtuigenbelasting

De regering wijzigt tijdens de wedstrijd de spelregels en ontneemt klassieke auto bezitters de vrijstelling motorrijtuigenbelasting. Hier een protestbrief.